elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Oyun Sektöründe Blockchain Fırsatları Artıyor

Günümüzde oyun ve e-spor sektörü çok gelişmiş bir seviyeye geldi. Dolayısıyla bu sektörde ciddi miktarda para dönüyor. Peki oyun oynarken blockchain aracılığıyla para kazanmak mümkün mü? Detaylar yazımızda.



A- A+
18.01.2022 tarihli yazı 2853 kez okunmuştur.
Oyun sektörü, özellikle toplumun genç kesimine hitap eden oldukça büyük bir alan. Öyle ki çoğu insanın hobileri arasında oyun oynamak yer alıyor. Bazı kimseler için bağımlılık haline gelse de uzun saatler boyunca insanlar oyun oynuyor. Nitekim artık bazı oyuncular için bu sektör iş sahası konumuna ulaştı. Çünkü oyun oynayarak para kazanır hale geldiler.  Blockhain teknolojisi ise tam bu noktada devreye giriyor. 


İlginizi Çekebilir: Bitcoin Elektrik Canavarı mı?
 
Dünyada iki milyardan fazla oyuncu bulunduğu tahmin ediliyor. Bu da toplam dünya nüfusunun çeyreğinden bile fazla bir değere karşılık geliyor. Haliyle bu dijital oyun sektörünün epeyce büyük bir hasılatı oluyor. Hatta bu hasılat öyle büyük ki Hollywood`un yıllık geliri ve ABD`deki tüm spor etkinlerinin kazancından bile daha fazla. Sony, Microsoft ve Activision gibi büyük şirketlerce oyun sektörü için pazar oluşturulmuş durumda. Bu firmalar oyunları ve oyunların ilişik olduğu ürünleri satarak oldukça büyük rakamlarda kazanç sağlıyorlar. Ancak artık bu firmaların sattıkları oyunlara gereksinim duymadan, metaverse tabanlı oyunlarla da para kazabilme imkanına sahipsiniz.
 

Peki Bu Nasıl Mümkün Oluyor? Cevabı Blockhain Teknolojisi

Şimdiye kadar video oyunlarının yapımında ve geliştirilmesinde rol alanlar ancak canlı yayın, turnuva gibi faaliyetlerde oynayarak para kazanan oyuncularla gelir elde etti. Ama artık blockchain sayesinde oyuncular, oyun için itemlerin ticaretini yapabilir hale geldi. Blok zincirine yapılan girişlerin asla geri alınamaması özelliği sayesinde blockchain oldukça şeffaf ve güvenilir hale geldi. Dijital para birimleri ve jetonların popülerliğiyle beraber bazı oyunların kendi kripto paraları bile oluşmaya başladı. Popüler oyunlardan Axie Infinity, oyunculara oyunu oynarken kazandıkları AXS tokenleri daha sonra bazı kripto borsalarına alıp satabilme imkanı sağlıyor. Ayrıca oyun içinde satın alınıp, takas edilebilen ve birbirleriyle savaşan NFT canavarları bulunuyor. Blockchain ile oyunculara sanal gerçekliği deneyimleme imkanı da sunuluyor. Çünkü kullanıcılar yalnızca oynamakla kalmayıp sanal varlıkları da takas edebilme fırsatına sahip oluyor. Böylece daha sürükleyici bir oyun ortamı oluşuyor. Aynı zamanda bazı oyunlarda sanal gayrimenkul alınıp satılmasına da imkan sağlanıyor. Bu oyunlardan biri olan Decentraland`de bu işlem MANA kripto parası ile gerçekleşiyor. Güvenli olması için de NFT ile mülkiyet kanıtı doğrulanıyor.

Oyun sektöründe artan gelir yalnızca oyuncuların değil yatırımcılarında dikkatini fazlasıyla çekmiş durumda.  Ancak oyun endüstrisi bu konuda fikir birliğine varmadı. Steam, blockchain oyunların tanıtımını yasaklarken Epic Games daha ılıman bir yaklaşımda bulunuyor. Yine de ilerleyen süreçte blockchain teknolojisini, oyunların içinde barındırdığı yüksek potansiyel sebebiyle daha çok göreceğiz gibi duruyor.


Kaynak:

interestingengineering.com
►analyticssteps.com
Yağmur Tarım Yağmur Tarım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.