elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Monitörünüzü Cebinizde Taşımak İster misiniz?

Sizce 24 inc bir monitör ne kadar küçülebilir? Bir grup girişimcinin tasarladığı portatif ekran SPUD taşınabilir ekran kategorisine yeni bir soluk getiriyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
24.03.2016 tarihli yazı 5929 kez okunmuştur.
Alexander Wesley'in öncü olduğu 4 girişimci, sunumlarını görüntülerken küçük ekrandan şikayetçi olmaları nedeniyle katlanabilen ve taşınabilen büyük bir ekran tasarladı. Arovia isimli şirketle piyasaya giren SPUD ekran 24 inc büyüklüğünde ve katlandığında yumruk büyüklüğüne gelebiliyor. Portatif, taşınabilir ekran bir diğer önemli özelliği ise 680 gr ağırlığında olması sayesinde kolaylıkla taşınabilmesi.
 



İlginizi Çekebilir: Retina Ekran Teknolojisi Nedir?


Projeksiyon mantığıyla çalışan SPUD ekranın geliştirilmesinde yaşanan en büyük problem her katlanabilir, bükülebilir ekran projesinde olduğu gibi malzeme seçimi olmuş. Özel bir vinil kompozit kullanılarak üretilen ekranda kontrast ve netlik açısından kayıp yaşanmamış ve 1280*720 px çözünürlük kalitesi elde edilmiş. Büyük bilgisayar ekranlarına göre %50 verimlilik artışı gözlenen ekran, 1 saniye gibi kısa sürede 2.2 x 5.6 x 7.5 inç boyutlarına gelebiliyor.
 


Kickstarter üzerinden kampanyası başlatılacak SPUD’ın Google ile kontrat yapıldıktan satışa sunulması bekleniyor. Perakende satış fiyatının 300$ seviyelerinde olacağı belirtiliyor. HDMI kablo veya kablosuz olarak telefon, tablet, bilgisayar bağlantısı kurulabilen ekran özellikle toplantı salonlarında kullanılabilir durumda.


Kaynak:
 

Arovia


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.