elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

MIT İnteraktif Bir Ekran Teknolojisine İmza Attı

MIT'ten bir grup araştırmacının geliştirdiği bu teknoloji ile artık hayallerin sınırlanamayacağını bir kez daha anlayacaksınız. Dokunmatik olan her şeyin hayatımıza girdiği bu zaman diliminde artık aralarda mesafe olsa da interaktif bir şekilde iletişime geçmek mümkün olacak. InFORM adındaki cihaz hakkında daha fazla bilgi haberimizde.



A- A+
16.11.2013 tarihli yazı 8800 kez okunmuştur.
Hiç televizyon izlerken ya da Skype'da yakınınızla konuşurken dokunmak istediğiniz eşyalar ya da karşınızdakine sarılmak istediğiniz anlar oldu mu? MIT'ten bir grup araştırmacı diğer tarafa ekran üzerinden ulaşmak ve etkileşime geçmek için Dinamik Ekran Teknolojisi geliştirdiler. 
 


InForm adındaki görüntüleme basitçe geniş bir yapının üzerine oturan iğneler, aktüatörler ve bağlantılardan oluşuyor. Her bir pin bilgisayarla kontrol edilen bir motora bağlı, bu yapıyı fiziksel olarak sadece dijital içerik işlemek için taşıyamazsınız. Sizi karşı tarafa aktarmayı ancak Microsofy-Kinect sensörü sayesinde gerçek hayatla etkileşimli olacak şekilde taşıyabilirsiniz. Yüzeydeki yaklaşık 1000 kadar işaretçileriyle her hangi bir nesnenin yapısal sürümünü taşımak için aktüatörler dikeysel olarak hareket edebiliyor. İşaretçilere yön veren ise ekranın diğer tarafındaki kişinin kolları oluyor.
 


 İlginizi Çekebilir : Dokunmatik Ekranlar Nasıl Çalışır?


Sahip olunan arayüz ile hareketleri tarayan bir tepegöz ve Kinect adı verilen hareket sensörü cihazdaki işaretçiyi yönlendiren baş elemanlardan. Ek olarak bu sistemi de masanın altında bulunan bağlantılar ve aktüatörler desteklemekte.
 


MIT'teki araştırma ekibi artık dünyanın dokunsallık ile bambaşka bir boyutta olduğunu, bu nedenle bu buluşun da gerçekten güzel bir adım olduğunu düşünüyor. Şimdilik izlediğimiz kadarıyla şu an bu teknolojiyle oyunlarla denemeler yapılıyor. Fakat MIT bu yeni farklı olan teknolojiye, 3D tıbbi alanda tarayıcı amacıyla kullanılması yönünden potansiyel bir inovatif yenilik gözüyle bakıyor. Şu an MIT'in ilgili bölümleri "Bu arayüzü nasıl daha fazla geliştirebiliriz, nasıl daha hassas yapabiliriz?" amacıyla 3D tasarımlar  ve haritalar yapan mimar ve kentsel geliştiricilerle işbirliği içerisinde.

 
Aşağıdaki sistemin nasıl çalıştığını anlatan gerçekten etkileyici bir video izleyeceksiniz.
 




Kaynak:

► fastcodesign
► 
electronicproducts

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.