elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Missouri 66 Yolu Güneş Panelleri ile Kaplanacak

Teknoloji geliştikçe enerjinin doğal yollardan karşılanması için çalışmalar yapılmaktadır. Bunlardan en popüleri hiç şüphesiz güneş panelleridir. Tarihi Missouri 66 Yolu tamamen güneş panelleri ile kaplanacak. Ayrıntılar haberimizin devamında.



A- A+
02.07.2016 tarihli yazı 10042 kez okunmuştur.
Güneş panelleri ile kaplanan yollar teknoloji dünyasında yeni bir gelişim değildir. Daha öncelerde de güneş panelleri ile kaplanan yol denemeleri oldu. Fakat gerek fonksiyonel özelliği gerek ise maliyet açısından pek başarılı olmadılar. Bazıları uygulanması açısından çok pahalı olurken, bazıları da verimli çalışması için sık sık güncelleme istemekteydi.
 



►İlginizi Çekebilir: Ses Bariyerlerinden Elektrik Üretimi
 
 
Haberimizin başrolleri olan çift Amerika’nın Idaho eyaletinde başladıkları yol için güneş panelleri fikrini geliştirdiler ve ortaya eşsiz bir ürün çıkardılar. Çiftin düşüncesine göre tüm yolların güneş panelleri ile kaplanması ancak başarılı bir yapıyı getirir. Şimdilik Route 66’nın 200 millik bölümünü kaplayacak olan bu küçük güneş paneli şirketi şu anda bazı dinlenme tesislerini yaptıkları hekzagonal paneller ile döşemeye başlamak için Missouri Department of Transportation (MoDOT) ile ilgileniyorlar. Proje değerlendirildikten sonra eğer uygulanabilir görülürse, bu küçük solar panel şirketinin tüm yolu kaplaması için destek sağlanacak.

 


Totaliter bir tasarımı olan Solar Roadways şirketinin bu projesi aynı zaman da eşsiz bir tasarıma da sahip. Paneller, aydınlatma amacıyla LED’ler ile entegre edilmiş durumdalar. Bu LED’ler aynı zamanda kar kümeleşmesini de engelliyor ve kolayca parçaları değişebiliyor. Her panel kırılmaz cam katmanıyla kaplı ve bu nedenle çok sağlam olup kurşun geçirmez özelliktedirler. Paneller çok fazla doğal enerji sağlıyor. Bu da yerel ulaşım birimleri için çok fazla bedava enerji demek oluyor.
 

Projenin gerçeklenebilmesi için elbette birçok adım var önlerinde. Tüm yollar tekrar inşa edilecek ve yeni döşemeler yapılacak. Aşağıdaki videoda ayrıntıları izleyebilirsiniz; 
 


Kaynak:

wonderfulengineering
 
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.