elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Köpekler Tarafından Kullanılabilen Yeni Çamaşır Makinesi

Köpekler insanlara en sadık hayvanlardan biridir ve insanların en iyi arkadaşları olarak bilinirler. Birçok rutin işlerde bize yardımcı olsalar da ev aletlerini kulanabilecek kabiliyette değillerdir. Bu fikirden yola çıkan John Middleton köpeklerin rahatça kullanıp sahiplerine yardım edebileceği bir çamaşır makinesi icat etti.



A- A+
12.06.2014 tarihli yazı 5857 kez okunmuştur.
Bir köpek insanın en iyi arkadaşıdır. Hepimiz bu cümlenin söylendiğini duymuşuzdur ve bunun kanıtlarını da görüyoruz. Bu yazıda köpeklerin insanlara yardım etmesine dayanan teknolojiden bahsedeceğiz. Şimdiye kadar hiç servis köpekleriyle ilgili bir şey duydunuz mu?  Bu köpekler bireylerin hayatını daha iyi hale getirmek ve rutin işlerde onlara yardımcı olmak için eğitiliyor. Bu servis köpeklerinin başarıyla yapabileceği bazı görevler var.

 

 
►İlginizi Çekebilir : Askeri Bir Robot Bigdog | Robotlarla Bir Gün
 

Genellikle bu servis köpekleri yatağı toplama, çamaşırları çamaşır makinesine koyma, çamaşırları makineden çıkarma ve kirlileri çamaşır sepetine atma gibi şeyler üzerine eğitiliyor. Burada yatan problem ise köpekler kirlileri çamaşır makinesine atabiliyor ama çamaşır makinesini sizin için çalıştıramıyorlar. Çamaşır makinesinin tuşları insanların kullanımıma uygun olarak tasarlandığı için dolayısıyla köpekler çamaşır makinelerini kullanamıyor. Bu eksiklik JTM’den (Ev eşyaları firması) John Middleton’a ilham oldu ve köpeklerin çamaşır makinelerini kullanmasını sağlayan bu icat aklına geldi. Nasıl mı? Basit; bir köpeğin makineyi çalıştırmak için sadece havlaması yeterli.

 

 
İlginizi Çekebilir : Köpekler de Google Glass Kullanacak
 

JTM ev mobilyaları üreten İngiltere bazlı bir firma. Köpekler için tasarlanan bu makinenin adı ise “Woof of Wash Washing Machine” (Havlayarak Çamaşır Makinesini Çalıştır). Diğer bir deyişle havlama opsiyonu kapının kilidinin açılmasını sağlıyor ve pençenin bir dokunuşuyla itilen bir tuş sayesinde makinenin kapağı açılıyor. Böylece köpek tek seferde çamaşır makinesindeki kıyafetlerin hepsini alabiliyor. Makinenin tasarımı gayet basit ve deterjanı doğru miktarda kullanma özelliğine sahip.

 


Şimdi ise şirket bu tasarımın bir prototipine sahip. Bu süreç Miele beyaz eşya firması ile işbirliği içinde yürütülüyor. Firma, ticari olarak hazır olana kadar bu projeyle ilgili başka bir reklam yapmamayı düşünüyor.


 


Kaynak :

wonderfulengineering.com



 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.