Haberleşmede Yepyeni Bir Dönem |
Artık Güç Kaynağına İhtiyaç Duymadan Haberleşmek Mümkün
Washington Üniversitesinden bir grup mühendis tarafından geliştirilen yeni kablosuz haberleşme sistemi ile artık elektronik cihazlar teller ve piller olmadan haberleşebilecek. Bu yeni teknolojinin detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
01.09.2013 tarihli yazı 12151 kez okunmuştur.
Geliştirilen bu yeni teknoloji ortam geri yansımalı bir sistemden oluşuyor. Bu yeni sistem, mevcut hücresel TV yayınlarının oluşturduğu radyo sinyallerini kullanarak veri alışverişini hiçbir güç kaynağına ihtiyaç duymadan sağlayabiliyor. Bu sayede kullanıcılar ne bataryalara ne de kablolara ihtiyaç duymadan kolayca birbirleriyle haberleşebiliyor ve iletişime geçebiliyorlar.
Araştırmacılar bu yeni teknolojiyi barındıran antenli küçük bir cihaz geliştirdiler. Geliştirilen bu cihaz kablosuz sinyalleri alabiliyor, yorumlayabiliyor, aynı zamanda işleyip istediği gibi yansıtabiliyor. Bu sayede aynı teknolojiye sahip başka bir cihaz yansıyan bilgiyi alıp yorumlayıp kullanıcıya kolayca sunabiliyor.

Araştırma sorumlusu Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği bölüm profesörü Shyam Gollakota geliştirdikleri sistemi şu sözleriyle açıkladı.
► İlginizi Çekebilir : Yepyeni Bir Haberleşme Teknolojisi | Zigbee
“ Biz, günlük yaşantımızda sürekli etrafımızda olan bu kablosuz sinyalleri kendi istediğimiz gibi işleyip güç ve iletişim kaynağı olarak kullanabiliyoruz. Umuyorum ki geliştirdiğimiz bu yeni teknoloji kendi kendini idame ettirebilen akıllı sensörler, giyilebilir teknolojik araçlar ve akıllı evler gibi birçok alanda kullanılabilecek.”
Washington Üniversitesi 'ne göre, bu yeni teknoloji ile akıllı sensörler üretilebilir ve hemen hemen her binanın içine kalıcı olarak yerleştirilebilir. Bu sayede sensörler binalar arasında sürekli iletişim içerisinde kalabilir ve böylece yapılarının beton ve çelik sağlamlığı rahatlıkla denetlenebilir. Aynı zamanda bu teknoloji haberleşme sektöründe de kullanılabilir. Bu teknolojiyi kullanarak hiçbir güç kaynağına ihtiyaç duymadan kolayca kısa mesaj veya e-posta gönderebiliriz.

Araştırmacılar ürettikleri bu küçük cihaz ile sabit bir TV kulesinden saçılan sinyalleri kullanarak şimdilik açık alanda 2.5 metre, kapalı alanda 1.5 metreye kadar haberleşmeyi başardılar.
► İlginizi Çekebilir : Kablosuz Haberleşme (Wireless Communication)
Daha henüz deneme aşamasında olan bu sistemin akıllı telefonlar, tabletler gibi günlük yaşantımızda sürekli kullandığımız cihazlara entegre edilmesi planlanıyor. Bu yeni teknoloji ile akıllı cihazlarımızın bataryaları bittiğinde bataryasız modda bu sistem aktif olup sms veya e-posta yollayabilmemize imkan sağlayacak.
Kaynak:
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.