elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Panelleri ile Yollar Enerji Kaynağına Dönüşüyor

Güneş enerjisinden elektrik elde etmek hepimize tanıdık gelen bir kavram. Peki solar panellerle otoyol yapımına ne dersiniz? Fransa bunu gerçeğe dönüştürüyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
16.02.2016 tarihli yazı 9234 kez okunmuştur.

5 Yılda 1000 Km Güneş Enerjili Yol Yapılacak


Fransız Hükümeti 5 yıl içinde 1000 km (621 mil) yolu dayanıklı fotovoltaik panellerle kaplayarak 5 milyon kişinin (Fransa nüfusunun %8'i) enerji ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini duyurdu.

 
Projenin verimliliğiyle ilgili açıklama yapan Fransa Çevre Enerji Bakanı Ségolène Royal, 20 metrekarelik yola döşenen güneş enerjisi panelinin bir evin ihtiyacını karşılayabilecek enerji üreteceğini belirtilerek üretilen enerjinin ısıtma, sokak aydınlatma ve kamusal binaların enerji ihtiyacının karşılanmasında kullanılabileceğini belirtti.



 

Üzerinden Kamyon Bile Geçse Zarar Görmüyor


Wattway isminin verildiği solar yol teknolojisi var olan asfaltın üstüne yapıştırılmak üzere tasarlanmış ve lastik kavramasını sağlayan materyallerden oluşuyor. Ayrıca yağmurlu havalara karşı korumalı olan paneller, termal genleşmeye de kendini adapte edebilme özelliğine sahip.
 


İlginizi Çekebilir: İlk Akıllı Yol Hollanda'dan
 
 
Fransız Ulusal Güneş Enerji Enstitüsü (INES) ve Colas şirketinin ortaklaşa çalıştığı projede, enerji panelleri çok katmanlı olup, solar hücrelerinin en alt bölümünün içine gömülü polikristalin silikon bulunmaktadır. 7 milimetre kalınlığında olan panellerin üzerinden kamyon geçmesi halinde bile zarar görmüyor.


 


 
Kaynak:

sciencealert
wattwaybycolas

Yazar: Anıl Gül
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.