elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Gücünü Dalgalardan Alan İlk İnsansız Deniz Aracı |
WaveGlider

Liquid Robotics tarafından üretilen WaveGlider, dünyanın ilk hibrit otonom insansız deniz aracı olma özelliğine sahiptir. Enerjisini dalga enerjisinden ve üst tarafına yerleştirilen güneş panellerinden alan bu aracı gelin beraber inceleyelim...



A- A+
15.10.2014 tarihli yazı 11957 kez okunmuştur.
Amerikan şirketi olan Liquid Robotics tarafından üretilen WaveGlider, dünyanın ilk hibrit otonom insansız deniz aracı olma özelliğine sahip. İnsansız olması nedeniyle hem küçük boyutta hem de okyanuslar da gidilmeyecek yerlere gitme potansiyeline de sahip olan WaveGlider, enerjisini dalga enerjisinden ve üst tarafına yerleştirilen güneş panellerinden almaktadır.
 

WaveGlider 2011 yılının son aylarında San Francisco’dan yola çıktıktan 1 yıl sonra Aralık 2012 yılında Avustralya sahillerine ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdı. WaveGlider bir yıl da tam 17.000 km yol kat ederek kendisine olan güveni de boşa çıkarmamış oldu.
 





 

WaveGlider’ın Görevi

WaveGlider’ın belki de diğer insansız su araçlarından ayıran bir özelliği de üzerine aldığı görevleri. Diğer araçların aksine WaveGlider’ın görevi okyanuslardaki çevresel faktörleri incelemek…

Denizlerdeki tuz oranını, suyun sıcaklığını, sudaki oksijen oranını inceleyecek olan WaveGlider, ayrıca hava durumu hakkında da bilgi toplayacak.

 



►İlginizi Çekebilir: ARES | Yeni Nesil İHA
 

WaveGlider’ın Teknik Özellikleri

WaveGlider genel manada iki ana kısımdan oluşmaktadır. Birisi su üstünde yüzen ve güneş panelinin olduğu ana gövde, diğeri de suyun altında kalan ve hareketli kanatların olduğu alt gövde.

 



Altta kalan kanatların hareketleri ile elde edilen dalga enerjisi aracın ilerlemesini sağlıyor. Ana gövde de bulunan güneş panelleriyle elde edilen enerji de aracın elektronik aksamı için gerekli enerjiyi sağlıyor. Araç ayrıca aldığı bilgileri iletişim uyduları veya GSM ile kontrol merkezine iletiyor.


Kaynak:

► Liquid Robotics
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar