elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google'dan Dev Proje |
Bükülebilir Bataryalar

Her ne kadar günümüzün akıllı telefonları muhteşem kameralara, yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip olsa da konu batarya olduğunda akıllı cihazlarımız bizleri hayal kırıklığına uğratıyor. Apple gibi batarya üreten firmalar arasında yer edinmek isteyen Google, yeni batarya projesiyle büyük ses getirdi. Ayrıntılar haberimizde...



A- A+
13.04.2015 tarihli yazı 7635 kez okunmuştur.
Dünyanın en büyük Ar-Ge desteğine sahip firmalarından biri olan Google, sadece yazılım alanında kalmak istemeyerek giyilebilir teknoloji ürünleri ve bataryalar için yeni projeler geliştirmeye başladı. Bu konuda en yeni proje ise bükülebilir bataryalar. Wall Street Journal'da yer alan habere göre 2012 yılında, batarya uzmanı ve daha önce Apple için çalışan Dr.Ramesh Bhardwaj'ın başında olduğu dört kişilik bir takım oluşturuldu ve bu takım giyilebilir bataryalar üzerinde çalışmalara başladı. Bugün gelinen noktada ise şirket çok ince ve esnek, insan vücuduna nakledilebilecek türde batarya üretmeyi hedefliyor.
 
 
 


 
Söz konusu proje, Google'ın diğer projeleri olan Google Glass, kan şekerini ölçen Kontak Lens gibi ürünlerinde de kullanılacak. Üretimi kolay ve düşük maliyetli olması beklenen bükülebilen bataryalar, Google'ın giyilebilir ürünleriyle uyuşması için esneklik özelliği taşıyacak.
 



►İlginizi Çekebilir: Google'ın 5 Büyük Projesi

 
Google, Tesla ve Apple gibi kendi ürünlerine özel olarak batarya geliştiren bir şirket olmak istiyor. Projenin amacı ise sadece yeni bataryalar üretmek değil, bunun yanında batarya teknolojisini ileriye taşımak ve teknoloji dünyasının ivme kazanmasını sağlamak olduğu söyleniyor. Yakın zamanda Google'ın bataryalarını, Nexus cihazlarda ve giyilebilir ürünlerde görülmesi bekleniyor.


Kaynak :
►Google

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.