elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google, Dünya'nın En Büyük Güneş Enerjisi Projesini Başlattı

Yenilenebilir enerjiye yatırımların arttığı son yıllarda Google da yaptığı büyük girişimlerle adından bu alanda söz ettiriyor. Dünya'nın en büyük güneş enerjisi projesi ünvanına sahip olan Ivanpah Solar Elektrik Üretim İstasyonu 392 Megawatt gücünde elektrik üretmek için 347.000 solar ayna kullanıyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
20.02.2014 tarihli yazı 15279 kez okunmuştur.
Google, Dünya'daki en büyük güneş enerjisi projesini başlattıklarını ilan ederek, şirketin yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki en son girişimini ortaya koydu. Ivanpah Solar Elektrik Üretim İstasyonu, Kaliforniya-Nevada sınırları içinde yer alıyor. İstasyon, 392 Megawatt gücünde elektrik üretmek için 347.000 güneş aynası kullanıyor. Bu enerji miktarı 140.000'den fazla sayıda evin enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Google bu güneş projesine 168 milyon $ yatırım yaptı. Yenilenebilir enerjiye Google şimdiye kadar 1 milyar $ yatırım yapmıştı.
 


Google'ın Enerji ve Sürdürülebilirlik Müdürü Rick Needham, CNBC'ye verdiği bir konuşmada: "Çoğunluğu ABD'de olmak üzere sayısı 15'in, toplam gücü 2 Gigawatt'ın üzerinde üretme kapasitesine sahip projelerimize 1 milyar $'ın üzerinde yatırım yaptık. Bu güç üretimi Hoover Barajı'nın üretim kapasitesine eşdeğer bir yatırımdır. Bu yatırımlar kendimiz için güç temini, enerji santralleri ve yenilebilir enerji santralleridir. Tüm projeler bizi daha mantıklı düşünen ve büyüyen bir şirket yapmak adına gerçekleştiriliyor. Biz bu için gücüne güveniyoruz." dedi.

 İlginizi Çekebilir : Dünya'nın En Büyük 10 Yenilebilir Enerji Projesi


 


Ivanpah Solar Elektrik Üretim İstasyonu için toplam maliyet federal kredilerden gelen 1.6 milyar $ ile 2.2 milyar $ oluyor. İstasyon Google'ın yanında, NRG Energy ve Bright Source Energy'i de ait. 
 
İstasyon etrafında sanal tur atmak için tıklayınız.


 
Needham'a göre Google'ın faaliyetlerinin yaklaşık %34'ü yenilebilir enerji kaynakları tarafından güçlendiriliyor. Daha yeşil bir dünyaya ihtiyaç duyduğumuz şu zaman diliminde maalesef istasyonun doğal yaşama verdiği zarar mevcut. Güneş tesisi nedeniyle atmosfere uzanan 1000 dereceye varan ısı, kuşları öldürmekle suçlanıyor. Firma tüm bunların yanı sıra 2013 yılında Greenpeace'in "Green BT" sıralamasında üst sıralardaydı.
 


Sizin bu ve diğer yenilebilir enerji projeleri hakkında görüşleriniz nelerdir?
 


Kaynak:

techbeat
wonderfulengineering
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.