elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endonezyalı Genç Hurdalardan Robot Kol Yaptı

Endonezya’nın demir adamı Wayan Sutawan, hurdaları kullanarak felç olan sol kolunu tekrar yönetebilme kapasitesine sahip, beyninden gelen sinyalleri okuyan bir robotik mekanizmayı yapmayı başardı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
14.03.2016 tarihli yazı 7448 kez okunmuştur.
Bu inanılmaz hikaye Sutawan’ın yaklaşık altı ay önce sol kolunun felçli kalmasıyla başladı. Lisans eğitimini makine mühendisliği üzerine alan Sutawan, garajında bulunan hurda parçalardan yararlanarak robot kol üzerinde birkaç ay uğraştı. Ona göre, beyin dalgalarını okuyan ve komutları iletebilen bir kafa bandına bağlı mekanizmayla çalışmaktadır.Kolun hassas görevlerini yerine getirebilmesi için kullanılan mekanizma, 10 kg ağırlığı kaldırabilecek kapasiteye sahiptir.
 



İlginizi Çekebilir: 16 Yaşında Kablosuz Robot Kol Yaptı


Sutawan, robotik kolun ona büyük ölçüde yardımcı olduğunu ve yaklaşık 6 ay işsiz kalmasına rağmen bu mekanizmayla ailesine destek olabildiğini belirtti. “Mekanizma mükemmel değil ancak geliştirilebilir.”dedi.
 

En önemli soru, beyin dalgalarından gelen sinyallerin nasıl işlendiği ve bilgisi olmadan karmaşık programlamaları nasıl yönettiğidir. Gerçek olsun ya da olmasın, birileri doğruluğunu kanıtlayana kadar beklemek zorundayız.
 


Kaynak:

wonderfulengineering.com

Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.