elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Düz Duvara Tırmanan Robot |
VertiGo

Geleceği şekillendirmek adına robotların gelişimine hızlı şekilde devam ediliyor. Disney ve ETH Zurich'in ortaklaşa geliştirdikleri VertiGo fizik kurallarını alt üst ederek düz duvara tırmanıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
08.01.2016 tarihli yazı 8607 kez okunmuştur.
Düz duvara tırmanabilen bir robot ilk bakışta çok mantıklı gelmeyebilir. Ancak ETH Zürich ile Disney tarafından hazırlanan robot modeli VertiGo, sınır tanımayan çalışma yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Dış görünüş itibariyle oldukça basit görünmesine rağmen benzersiz bir özelliği bünyesinde barındırıyor. Üst tarafına yerleştirilen iki adet pervanenin yardımıyla düz duvara tırmanabilen VertiGo, bunu pervanelerin açısı ile oluşturulan zıt itme gücüyle yerine getiriyor.
 



► İlginizi Çekebilir: Hem Yüzebilen Hem Uçabilen Robot Böcek


Üzerindeki pervaneler yön değiştirebildiği için VertiGo, yatay ve dikey yüzeyler arasında kolayca geçiş yapabiliyor. Bu yüzden robotun yolculuk yaptığı yüzeyin düz olması ve robotun ona yapışması gibi bir durum gerekmiyor.



► İlginizi Çekebilir: Teknolojinin İnsanla İmtihanı


3D yazıcıyla üretilen VertiGo bu sayede hafif olmayı da başarmış. Bu hafiflik hareket kabiliyetine de yardımcı oluyor. Kısa zaman içerisinde satışa çıkması beklenmemekle birlikte, sunduğu bu akılcı tasarım ve altyapı ile kendisine hayran bırakan VertiGo üzerinde çalışmalar devam ediyor.
 


Kaynak:

spectrum.ieee
disneyresearch

Yazar: Anıl Gül
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.