elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Drone'lar için Yeni Şarj İstasyonları

Aydınlatma direklerinde kuşları çokça görebiliriz. Bu kuşlara artık drone’lar arkadaşlık edecek gibi görünüyor. Amazon’un yeni patenti, direklere kurulacak şarj istasyonları ile drone’ların şarj işlemi gerçekleştirilebilecek. Drone şarj istasyonlarının ayrıntıları haberimizde.



A- A+
23.07.2016 tarihli yazı 9179 kez okunmuştur.
Drone projelerine bir yenisi daha ekleniyor. E-ticarette lider konumda olan Amazon, drone kurye hizmetini son yıllarda oldukça sık kullanmakta. 30 dk içinde ürünleri teslim edebiliyor. Amazon, tek bir merkezden kontrollü, teslimatta kullandığı drone’lara şarj işlemleri için yeni bir patent aldı. Bu patentte elektrik direklerine, aydınlatma direklerine ve verici kulelere kurulacak şarj istasyonları sağlanmış olacaktır.
 

Bu sistemde drone’ların platforma tam oturması için konum sağlayıcılar, basınç sensörü, lazer tarayıcı ve video kamera bulunmaktadır. İstasyon birden fazla drone için yeterli alana sahiptir.



Kötü hava şartlarında drone için bir sığınma noktası, teslimat öncesi bataryaları şarj etmek ve teslimat beklerken istasyonda bekleme halinde bulunacaklar. Bu şekilde drone’lar şarj istasyonlarına uğrayarak uzun mesafeler kat edebilecekler. Böyle bir proje teoride gerçekleştiğinde insansız nakliyenin önü açılabilir. Şarj için güneş enerjisi kullanılarak tasarruf da sağlanmış olacaktır.

 

Patent işlemleri tamamlanan projede, geliştirmeler ve gerekli işlemler sonunda hayata geçecek gibi görünüyor. Havacılık İdaresi tarafından kurallar ile drone operatörlerinin olanakları artırılmış olacaktır. Amazonun drone trafik kontrol sistemi ile de drone’lara geniş bir kullanım alanı sağlanmış olacak.
 


►İlginizi Çekebilir: Acil Durumlar için Elios


Kaynak:

gizmag
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.