elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çin Uzaya Güneş Enerji İstasyonu Kuracak

Yenilebilir enerji kaynaklarının son günlerdeki popülerliği artarak devam ediyor. Peki yeşil enerji kullanımında Çin neler yaptı? Yeni gelişmeler neler? Haberin detayları yazımızda...



A- A+
17.04.2015 tarihli yazı 7691 kez okunmuştur.
Son günlerde teknoloji alanında Çin büyük adımlar atıyor. Yeni projeleriyle tüm dikkatleri üstüne çekiyor. Şimdilerde ise dev bir güneş enerji istasyonunu uzaya kurmayı planlıyor. 
 

 


Maliyeti oldukça yüksek olacağı tahmin edilen uzay istasyonun 6 bin kilometre kare yani NewYork'un yaklaşık iki katı büyüklüğünde ve Dünya'dan 36 bin kilometre uzaklığında olacağı planlanıyor. Uzaya kurulması planlanan güneş enerji istasyonu bir çok fayda sağlayacak. İlk sağlayacağı fayda daha verimli enerji. Çünkü güneş enerjisine direk mağruz kalacak, bulut ya da hava durumu gibi etkenlere takılıp kalmayacak. Aynı zaman da gece ve gündüz döngüsü de olmayacağı için sürekli enerjiyi bünyesine alabilecek.
 



Dünya'da yer kaplamayacak olan devasal güneş enerji istasyonunun çalışma mantığı oldukça basit. Panelleri sayesinde güneş enerjisini depolayacak ve alt tarafında bulunan vericileri sayesinde dünyadaki panellere iletebilecek. Bu aşamadan sonra bölgelere dağıtılabilecek. Çalışma prensibinde bir sorun bulunmayan enerji istasyonunun karşılaştığı sorun ise devasal boyutlara sahip olması. Enerji istasyonunun toplam ağırlığı 10 bin ton olacağı hesapalnıyor. Ancak şuan ki şartlarda bunu taşıyabilecek teknolojiye sahip roketler bulunmuyor. Günümüzde en gelişmiş roketler 100 ton ağırlık taşıyabiliyorlar. İleriye dönük düşünüldüğünde de bakım-onarım, geliştirme, arıza gibi durumlarla başa çıkabilmek için yüksek bir bütçe gerekli olacak. 
 

 


İstasyonun; uzaya inşaa edilmesine 2020'de başlanacağı söyleniyor, 2030 yılında ise deneysel çalışmaların başlayacağı olumlu sonuçlarla karşılaşıldığında 2050 yılında hayatımızın içinde olacağı ön görülüyor.



Kaynak:
►computerword
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.