elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Batarya İhtiyacı Olmayan El Feneri |
Lumen

El fenerlerinin pil ihtiyacı ya da batarya ihtiyacı artık fazla olmaya başladı değil mi? Şimdi size çok farklı bir cihaz tanıtıyoruz, batarya, pil v.s. dışarıdan hiçbir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan sonsuz enerjili bir el feneri. Sonsuz enerjisi ise sizsiniz..



A- A+
24.10.2015 tarihli yazı 9520 kez okunmuştur.
İnsanlar tarafından ne kadar enerjinin boşa harcandığını hiç düşündünüz mü? Şunu bilmeliyiz ki, eğer daha iyi bir dünya inşa etmek istiyor  ve gelecek nesillere daha gelişmiş bir dünya bırakmak istiyorsak doğaya zarar vermeyen, doğayı kirletmeyen alternatif enerji kaynaklarına ihtiyacımız vardır. Söylemesi kolay; YEŞİLE GİT, biraz daha zor olan; YEŞİL DÜŞÜN, şimdiki öneri ise YEŞİL OL. Biraz Lumen'den bahsedelim; Lumen sizin sıcak dokunuşunuz dışında harici bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan bir el feneridir.
 

Lumen Nedir?

Lumen'in sıradan bir el feneri en önemli özelliğinin dışında, ışık şiddetini akıllı telefonunuzun flaşı ile kıyaslayabilirsiniz. Lumen, batarya gerektirmeden çalışan neredeyse sonsuz enerjili bir el feneri.
 

Nasıl Çalışır?

Lumen nispeten basit bir çalışma prensibine sahiptir. Siz TEG'e (Termoelektrik jeneratör) dokunduğunuzda küçük seramik bar, alt ve üst yüzeyinde oluşacak sıcaklık farkından dolayı elektrik akımı üretmeye başlar.
 
Bu cihazda vücut sıcaklığı 36.5 °C  ve çevre sıcaklığı en az 27.5°C  olarak düşünülürse  aradaki sıcaklık farklı tek bir LED'in enerjisini üretmek için yeterli olacaktır. Lumen'in metal gövdesi ise bir radyatör görevi yapmaktadır.

TEG çalışma prensibini daha iyi anlamak için diyagrama bakınız:
 



►İlginizi Çekebilir: Asırlardır Sönmeyen Ateş

 

Ne Kadar Güç Hasat Edebiliriz? 

Anlaşılacağı üzere, küçük bir TEG'e dokunarak çok fazla güç elde edemeyiz. Vücut sıcaklığı 36.5 °C  ve çevre sıcaklığı 27.5°C  düşünüldüğünde Lumen yakaşık 15mA-3V üretebilmektedir. Ancak aradaki sıcaklık farkı büyürse, daha fazla enerji üretilecek bu fazla enerji içindeki kondansatörde istediğiniz zaman kullanmak üzere depolanacaktır. Üretilen enerji 5mm CREE LED 'i 3000mCd ışık şiddetiyle yakmaya yetecektir.
 


 
 
Lumen Özellikleri
 

Ağırlık : ~ 35 gram / 1.2 oz alüminyum versiyon
Ağırlık : ~ 45 gram / 1.5 oz titanyum versiyon
Ebatlar: 40 mm x 10mm x 80 mm \ 1,6" x 0,4" x 3,2"
5mm ultra parlak CREE led
Işık: 3000 mCd
 
 

Trityum Işık

Lumen'i kullanmaya başlamadan önce onu karanlıkta bulmanız gerekir. Size bu konuda yardımcı olabilmesi için küçük trityum camlı olanı tercih edebilirsiniz. Cam tüp ve fosfor katmanı içinde trityum gazı vardır. Bu küçük cam çubuk 10 yıldan fazla bi süre sürekli ışık yayacaktır.



 

Ürünün Çeşitleri

Lumen 2 çeşit gövde materyali ile karşımıza çıkıyor; titanyum ve alüminyum. İkisindede trityum tüplü ve trityum tüpsüz seçenekleri vardır.



 

Ürünün Gelişim Süreci

Kickstarter kampanyası başlamadan önce maksimum verimi elde edebilmek için bir çok prototip üretilmiştir.
 


Ross Zhuravskiy: 'Bu küçük el feneri yeşil enerji kaynakları ile ilgili çalışmamın ilk adımı. Eğer bu konuyu önemsiyorsanız lütfen beni destekleyin. Eğer bunu web üzerinden yayarsanız çok minnettar olacağım. Her paylaşım bizi hepimizin üzerinde yaşayacağı daha iyi bir dünyaya ve beni de başarıya daha da yaklaştıracak.'
 



Kaynak:

Kickstarter
 
Kutlay SÜNGÜ Kutlay SÜNGÜ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.