elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple Yeni MacBook ile Karşımızda

Teknolojik gelişmelerde hareketli dönemler geçiriyoruz. Apple ise yeni dizüstü bilgisayarını değil, geleceğin dizüstü bilgisayarına tasarladıklarını söylüyor. MacBook dizüstü bilgisayarı beraber inceleyelim.



A- A+
12.03.2015 tarihli yazı 10267 kez okunmuştur.
Apple yeni MacBook'u ile üç farklı renk (altın rengi, uzay grisi, gümüş rengi) seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. MacBook Air 'e göre %24 daha ince ve fansız yapısı geleceğin bilgisayarlarında fanların olmayacağına işaret ediyor. Genel özellikleri ise; 1.1 GHz, 1.2 GHz veya 1.3 GHz çift çekirdekli Intel Core M işlemci 8GB bellek, 512 GB’a kadar flash depolama, Intel HD Graphics 5300.
 

 
►İlginizi Çekebilir:  Dünden Bugüne Apple


Yeni MAcBook sadece 900 gram ağırlığında, 13.1 mm kalınlığında ve 12 inç retine ekrana sahip. Tam boy klavye ile daha ince bir yapıya sahip olabilmesi için tekrar düzenlendi ve MacBook Air'e oranla %40 daha ince bir yapıya ulaşıldı.


Revize edilmiş retina ekran ise 12 inçlik köşeden köşeye camdan olan ekranda görüntü kalitesi artıyor. 3 milyondan fazla piksele sahip.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Apple Watch Almak İçin 110 Neden


Force Touch trackpad ile yüzeyin dokunduğunuz her yerinde dengeli ve hassas tıklama imkanını sağlıyor. Kuvvet algılayıcı sensörler sayesinde yeni özelliklerden faydalanabiliyorsunuz. Mesela Trakpad'e tıklayıp basılı tutarak bir sözcüğün anlamını görebilirsiniz. Force Touch trackpad'ler yeni MacBook'ta ilgi çeken özelliklerden oldu.
 

 
Şarj edilmesine de farklılık getiren Apple, Yeni USB-C bağlantı noktası ile şarj etme, USB 3 veri aktarımı ve video çıkışı özelliklerini birleştiriyor. Pil ömrü ise tek şarjla 9 saat internete bağlı kalmaya, 10 saat video izlemeye imkan sunuyor.
 
MacBook enerji tasarrufunda da oldukça etkili sadece 5 Watt enerji tüketiyor. Bu da bilgisayarın ısınmadan yüksek verimle çalışmasına sağlıyor. Yani fanlara artık ihtiyaç kalmadı.
 

 


10 Nisan'da satışa sunulacak MacBook'un fiyatı 1299$ 'dan başlayacaktır.


Kaynak:
► Apple
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.