elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Almanya'da Dahi, Türkiye'de Yeteneksiz İlan Edildi!

Eğitiminin ilk yıllarını Almanya'da alan ve matematiğe olan yeteneği ile Alman eğitmenlerin dikkatini çeken Refet Polat'ın, Türkiye'ye geldiğinde yaşadığı hayal kırıklığı ve sonrasında gelen başarı öyküsünün detayları haberimizde.



A- A+
20.12.2014 tarihli yazı 10041 kez okunmuştur.
İzmir'de doğan ve sonrasında 8 yıl Almanya'da yaşayan Refet Polat, 9 yaşında Türkiye'ye geldi ve eğitimine kaldığı yerden devam etti, fakat büyük bir sorun vardı. Almanya'da okuduğu yıllarda matematiksel işlemlere olan üstün yeteneğiyle dikkatleri çeken, bununla yetinmeyip üstün yetenekli öğrencilere verilen yönlendirme mektubunu da alan Refet Polat, Türkiye'de öğretmeni tarafından "matematiğe yeteneği olmayan"  öğrenci ilan edilmişti. 
 


İlkokul öğretmeni tarafından matematiğe yeteneği olmadığı söylenen Refet Polat pes etmeyerek yeteneğini ispatladı. 1996 yılında çocukluk hayallerini süsleyen matematik dünyasına en büyük adımı attı ve üniversiteye birincilik onuru ile başladı.  Hayallerini kurduğu üniversiteye birincilikle yerleşen Refet Polat'ın karşısına bir de maddi sorunlar çıkageldi. Uzun süren araştırmalar sonunda özel bir vakıftan karşılıksız burs kazanan Refet Polat , kendisini yabancı dil ve bilgisayar alanlarında da geliştirerek üniversite hayatını, karşısına çıkan sorunları birer birer aşarak başarıyla tamamladı.

 
►İlginizi Çekebilir: Matematiksel İmkansızlıklar


Yedi yıldır Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Refet Polat, bu süre zarfı içinde çalışmalarının karşılığını alarak ülkemizi de onurlandıran bir çok başarıya imza atmıştır. Ulusal ve uluslar arası matematik olimpiyatlarına yetiştirilecek öğrencilerin eğitimini veren öğretmenlerin öğretmeni olarak Tubitak Milli Olimpiyat Komitesince göreve getirilmiştir. Ayrıca Amerika'nın Drexler üniversitesinde Yönetim Bilimi ve Mühendislik Yönetimi Konferansında düzenlenen yarışmaya katılan Refet Polatın makalesi, 1420 makale arasından en iyi 3. makale seçilmiştir. Geçtiğimiz günlerde TEV İzmir Şubesi yürütme kurulu üyeliğine seçilerek büyük bir gurur daha yaşayan Refet Polat, konuşmasında  gençlere eğitim hayatında karşılaşacakları sorunlar karşısında pes etmemelerini tavsiye etmiştir.



Kaynak:

►Yaşar Üniversitesi
 
Osman AYMAZ Osman AYMAZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.