elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Türbinler:
Evler için Yeni Güç Merkezi

Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan su gücü uygun ve tahmin edilebilir bir kaynak olarak bilinmektedir. Çok eski zamanlardan beri kullanılan su gücü, gelişen teknoloji ile daha verimli kullanılarak enerji üretiminde kullanılmaya devam ediyor. Ienergie firmasının geliştirdiği akıllı türbinler ile evlerde de su gücü kullanılabilecek.



A- A+
06.12.2016 tarihli yazı 8204 kez okunmuştur.
Su türbinleri küçük nehirlerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Türbinin konulduğu nehrin uzunluğu 1 km’den fazla olmamalıdır. Türbin, üzerinde bulunan bıçaklara suyun çarpması ile dönmeye başlar. Bıçaklar bağlı olduğu jeneratörü çevirerek elektrik enerji oluşur. Burada elde edilen enerji, kinetik enerjinin elektrik enerjisine dönüşümüdür. Türbin üzerinde bulunan jeneratör düşük hızlarda oldukça verimlidir. Türbin azami 60 cm derinlikte sığ sularda kullanılmaktadır. En iyi verim su akış hızının 1m/s ile 3 m/s arasında olduğu hızlardır. Türbin üzerinde bulunan modül ile uzaktan kontrol, otomatik çalışma, güç kontrolü ve acil frenleme gibi fonksiyonlar kontrol edilmektedir. Türbinden elde edilen enerji bataryalar ile depolanarak, invertörler yardımı ile AA’ya dönüştürülerek kullanılır.  24 saat enerji üretebilen bu akıllı türbinler ile günlük enerji için su hızına bağlı olarak 4-12 kWh enerji üretimi mümkündür.



►İlginizi Çekebilir: Su Türbinli Taşınabilir Şarj Cihazı
 

Akıllı Türbinlerin Özellikleri

► Kolay kurulum: Kurulum için sadece birkaç kişiye ve kullanım kılavuzuna ihtiyaç vardır. Kullanıcıların kaldıraç veya pahalı el aletlerine ihtiyaçları yoktur. 
► Taşınabilirlik: Uluslararası teslim edilen ekipmanlar, kolaylıkla monte edilebilecek şekilde parçalar halinde gelir.
► Çoğul kullanım: Birden fazla kullanılması planlanan yerlerde türbinler doğru konumlandırıldıktan sonra gerekli bağlantılar yapılarak kullanıma başlanabilir.
► Çevre dostu: Su içinde yaşayan hayvanlara zarar vermemesi adına pervane açıklıkları bırakılmıştır. Kullanılan alüminyum ile de zararlı maddelerin önüne geçilmiştir.
Tasarruf: Yüksek kapasiteli türbinlerle, 12 güneş panelinden üretilen enerji ile eşdeğerde enerji üretimi yapılır. Böylelikle işletme maliyetini %50 oranında azaltır.

Neden Yenilenebilir Enerji?

Dünya Enerji Birliğine göre, Dünya üzerinde 1,2 milyar insanın elektriğe ulaşımı halen yoktur ve çoğu bölgeye de düşük kalitede elektrik ulaşmaktadır. Özellikle Afrika ülkelerinde bu durum geçerlidir. Elektrik üretimi çoğunlukla kömür ve yenilenmeyen kaynaklar kullanılarak yapılmaktadır. Bu tesislerin çevre üzerinde olumsuz pek çok ciddi hasarlar meydana getirmektedir. Yenilenebilir enerji kaynakları ile çevre dostu bir enerji üretimi gerçekleştirilerek, hava, su ve çevre kirliliğinin önüne geçilmektedir. Kurulum ve işletme maliyetleri kullanılacak madenlere bağlı olmadığı için azalmaktadır. Enerji üretmek içinde bir bölgeye gerek olmadığı için her bölge kendinden bağımsız enerjisini üretebilmektedir.
 


Kaynak:

interestingengineering.com
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.