elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Yazıcıyla Villa İnşa Edildi!

Bu zamana kadar 3D yazıcılardan çıkan birçok şaşırtıcı ürünle karşılaşmıştık. Ancak Çin’de çok farklı bir yaklaşımla, 3D yazıcıyla villa inşa edildi. İnşaat sektöründe gelecekte çığır açabileceğini ispatlayan, 3D yazıcıdan çıkan villanın maliyeti ve boyutu ile ilgili detaylar haberimizde.



A- A+
25.01.2015 tarihli yazı 7306 kez okunmuştur.
Günümüzde şirketlerin en çok önem verdiği iki unsur; maliyet ve zamandır. Çin’de Winsun adlı bir inşaat şirketi, yapılardaki üretim maliyetini azaltmak ve bitiş süresini kısaltmak için teknolojinin son gözdesi olan 3D yazıcı kullandı.
 

 
►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcılar Rehberi


Winsun şirketi, devasa bir 3D yazıcıyla, hazır malzemeler ve özel materyaller kullanarak villa inşaatı gerçekleştirdi. 1100 metrekarelik bir alana inşa edilen villa, kusursuz bir dış tasarıma sahip. Ancak iç mekanda ise tasarım yapılamamış. Villanın toplam maliyeti ise 161.000$.
 

 
►İlginizi Çekebilir: 3D Printer ile Çamurdan Ev


Şirket, inşaat sektöründe kullanımı her geçen gün artan 3D yazıcılarla üretilen binalarda işçi maliyetinde ve inşaat bitiş süresinde %50’lik bir azalma olduğunu belirtiyor. Çevre kirliliğini de büyük oranda azaltan bu yazıcılar sektörde hızla büyümeye devam edecek gibi gözüküyor.



Kaynak:

►seriouswonder
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.