elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo'nun desteklediği Elektrikli Araç Takımı Elektroaydın Türkiye 3.sü oldu!

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları 1-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. 2M Kablo'nun desteklediği İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Kulübü Elektrikli Araç Takımı Elektroaydın ile Türkiye 3.sü oldu!



A- A+
31.08.2016 tarihli yazı 11815 kez okunmuştur.
TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları 1-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yarışma sonunda, danışmanlığını Prof. Dr. Zafer Utlu’nun yaptığı İAÜ Enerji Kulübü Elektrikli araç takımı ElektroAydın ile Türkiye 3. sü olarak madalya ve kupasını aldı. Böylece, İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Kulübü Elektrikli Araç Takımı şimdiye kadar gerçekleştirilen elektrikli araç yarışlarında dereceye giren tek vakıf üniversitesi olma başarısı göstermiş oldu.




Alternatif Enerjili Araç Yarışlarının 12.si, “Efficiency Challenge Electric Vehicle” adında, 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde yabancı takımların da katılımı ile birlikte Kocaeli Körfez pistinde gerçekleştirildi. Yarışmaya 65 takım başvurusunu yapmış, bu takımlardan 34 takım finalde yer almaya hak kazanarak Türkiye 3.’sü oldu.

2017 yılında gerçekleştirilecek olan yarışta daha iyi bir derece almak için şimdiden Elektroaydın ve Elektroaydın Aura araçlarının şase düzenlemeleri, taşıyıcı elemanların düzenleme ve analizleri, direksiyon ve fren sistemlerinin iyileştirilmesi, araç hafifletme çalışmaları, elektriksel olarak yapılan sistemlerin düzenlenmesi tamamlandı.

Ödül alan İAÜ Enerji Kulübü takımı farklı disiplinleri içeren 25 öğrenciden oluşmaktadır. Takımın akademik danışmanları, Prof.Dr. Zafer UTLU, Yrd. Doç. Dr. Behiye Yüksel, Araştırma Gör. Ahmet YILDIZ, Sürücü; Umut Cem SARAÇLAR, Takım Kaptanı  Barış  İLDAŞ, Sponsorluk Takım Kaptanı Çağla ÖZYAŞAMIŞ, Elektrik Takım Kaptanı Mustafa  AKBULUT, Mekanik Takım Kaptanı Ahmet Anıl KAYA, Yazılım Takım Kaptanı Yiğit NUHUZ’dur.




Alçak gerilim kablo üreticisi 2M Kablo olarak üniversite ve sanayi işbirliğini daha fazla geliştirmek adına her yıl sürekli olarak üniversiteler ile iletişim kurmakta, kablo ve pazarlama eğitimleri vermekte ve fabrikamızda öğrencileri kabul etmekteyiz. 3.lük ödülü alan İAÜ Enerji Kulübü Elektrikli araç takımına Kontrol, Ses ve görüntü, Cat5 data kablosu desteğinde bulunarak, yarışlarda daha iyi derece almasına katkıda bulunmanın olmanın haklı sevincini yaşıyoruz. 

Alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak, üniversite öğrencilerinin teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta elektrik ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere TÜBİTAK Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları, TÜBİTAK Hidromobil ve Hidrojen Enerjili Araç Yarışları düzenlemektedir.
 
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır