elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi için Radyasyona Dayanıklı Kablo Üretecek

Yüksek kalite ve özel tasarım kablo üretimiyle sektörünün en önemli oyuncularından biri olan 2M Kablo, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) onaylı tedarikçisi oldu. 2M Kablo, CERN tarafından belirlenen standartlara göre hazırlanan radyasyona dayanıklı özel kablolar üretecek.



A- A+
03.05.2019 tarihli yazı 7636 kez okunmuştur.
Türkiye’nin yerli ve milli sermayeli en önemli alçak gerilim kablo üreticilerinden biri olan 2M Kablo, görüşmelerine bir yıl önce başladığı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN), 14 Mart 2019 tarihi itibariyle onaylı tedarikçilerinden biri oldu. 2M Kablo, parçacık fiziğine dair araştırmaların yapıldığı dünyanın en prestijli kuruluşu olan CERN’e doğrudan ürün tedarik ederek, kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu ispatladı.


 

Global bir marka olma yolunda hızla ilerliyor


80’den fazla ülkeye ihracat yapan, ulusal ve uluslararası birçok büyük proje için özel ve standart kablolar üreten 2M Kablo, yüksek kaliteli üretimi sayesinde CERN’in onaylı tedarikçileri arasına girmeyi başardı. Yıllık üretiminin %55’ini yurtdışına ihraç eden 2M Kablo, 2005 yılında Rusya’da ve 2018 yılında da Dubai’de açılım yaparak, yerli ve milli sermayeli bir Türk kablo üreticisi olarak global marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


Bir Türk markası olarak ürün kalitemizi uluslararası platformlarda kanıtladık


2M Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dereli; “CERN gibi dünyaya mal olmuş bir kuruluşa tedarikçi olabilmek çok büyük emek ve sistemli bir çalışma gerektiriyor. Yaklaşık 1 yıldır CERN ile görüşmeler yapıyoruz. Bu süre zarfında birçok teknik denetim ve kalite kontrol testinden geçtik. CERN, belirlediği standartlara uygunluğu çok sıkı bir şekilde denetliyor. Deneme siparişleri ile radyasyon dayanımı olan, istedikleri standartlara uygun şekilde hazırladığımız özel kablolar, onların belirlediği uygulama alanlarında kullanılmaya başlandı. Uygulama alanında da yapılan testlerden başarılı sonuçlar alan kablolarımız CERN tarafından onaylandı ve tedarikçi firmalar arasına kabul edildik. CERN, birçok tedarikçi firmanın mal ve hizmet sunmak istediği, yaptığınız işte ne kadar kaliteli olduğunuzu uluslararası platformlarda ispatlayan çok prestijli bir kuruluş. Bir Türk markası olarak bugün böyle bir başarıya imza atmamızı, yıllardır Ar-Ge ‘ye yaptığımız yatırım, ürün kalitemiz ve sistemli çalışmamız sağlamıştır” dedi.




Kaynak: