elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2014'te İlgi Çeken 10 Robot |
1.Bölüm

Standart olarak aklımıza gelen robotların aksine 2014 yılında sosyal robotlarda hayatımıza iyice girmeye başladı. Evimizde, ofisimizde deyim yerindeyse her yerde yanımızda olmaya aday olan ve 2014 yılında ilgileri üzerine çeken robotları sizler için araştırdık...



A- A+
26.12.2014 tarihli yazı 9222 kez okunmuştur.
İnsan beyninin gizemini çözmeden robotlardan inanılmaz şeyler beklemek olmaz ama şu kesin ki artık robotlar evlerimizde, ofislerimizde sosyal olan her yerde görünmeye başladılar. Belki de robotlar ileride yeni dostlarımız olacak.
 


 

1)  AnyBots QB

Uzaktan kontrol edilebilen ve kendi kendine dengeleme özelliğine sahip bir robot olan AnyBots QB’yi önemli kılan özelliği onun sanal bir sunum robotu olmasıdır. Gezdiği yerleri veya etkileşim kurduğu insanları sana gösterir ve senin de onlarla etkileşim kurmanı sağlar. Mesala ofiste olmayan bir patron bununla ofisin içinde gezip sinir bozabilir.
 



► İlginizi Çekebilir: Google Robot Ordusu

 

2)  Unbounded Robotics | UBR-1

Türkçe’ye sınırsız robotik olarak geçirebileceğimiz bu robot gerçekten yaptığı şeylerle sınırsız bir robot olduğunu gösteriyor. Tam bir çalışan dostu olan UBR-1 robotu ile ister fabrikada işçiye yardım edecek şekilde ister alışverişte elindeki eşyaları taşımada isterse ev işlerinde sana yardımcı olacak şekilde tasarlanabiliyor. Şirin bir ifadesiyle adı gibi sınırsız değil mi?
 


 

3)  Keecker

Ona yaşam tarzı bir robot diyorlar. Adı Keecker boyutunun küçük olması yer kaplamasını engellediği gibi barındırdığı güzel yetenekler ile de insan dostu bir robot. Evde eğlence ve haberleşme amacıyla rahatlıkla kullanılabiliyor. Keecker aynı zamanda büyük bir projektörü de içinde barındırıyor. 
 


İstediğin zaman, istediğin yerde düz bir zemini bulduğun an film izleyebilirsin. Akıllı telefonun ile bağlanıp dilediğin oyunu büyük ekranda oynayabilirsin.  
 


 

4)  Ekso Bionics

Ekso Bionics, adından anlaşılacağı gibi biyonik bir dış iskelettir. Bu biyonik iskelet yürüme zorluğu çeken insanlar için geliştirilmiş. Tekerlekli sandalyeye mecbur kalanların ayağa kalkmasını ve rahatlıkla yürümesi için tasarlanmış. Kimi insanlar için büyük bir umut, umarım ülkemizde de böyle şeyler yaparız ve tekerlekli sandalyeye maruz kalan insanlarımıza yardımcı oluruz.
 

Aşağı resimdeki kişi ise X oyunlarının rekorlarını elinde tutan Paul Thacker’dır. Paul, geçirdiği kazadan sonra göğsünün alt tarafından aşağısı tutmuyor. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Paul için o kadar rekorları kırdıktan sonra zor olmuş. Ekso Bionics ile terapi uygulanan Paul artık ayakta durabiliyor ve yürümeye başlıyor.
 



► İlginizi Çekebilir: İnsansı Bir Robot Atlas | Robotlarla Bir Gün

 

5)  Orbotix  

Orbotix Sphere 2.0 yuvarlak top şeklinde bir robottur. Tasarlanmasındaki amaç eğlence ve oyunlardır. Uzaktan akıllı telefonlarımız ile kontrol edebiliyoruz. Ayrıca oyunları içine yükleyip akıllı cihazlarımızdaki uygulaması ile değişik oyunlar oynayabiliyoruz. Akıllı bir top çünkü engebeli yerlerden rahatlıkla yönünü bularak geçebiliyor. Hatta yüzerken bile yanına alıp oynayabilirsin.
 





Kaynak
►Huffingtonpost

Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar