elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni Nesil Ambulanslar |
Ambulans İHA

Savunma sanayiden yangın söndürmeye kadar birçok farklı alanda kullanılmaya başlanan insansız hava araçları (İHA, İngilizcesiyle Drone) artık sağlık alanında da kullanılmaya hazır. Kalp krizi geçiren hastalar için geliştirilen İHA'lar, hastalara daha hızlı ulaşmak etmek için kullanılacak.



A- A+
02.11.2014 tarihli yazı 9628 kez okunmuştur.
Ambulansların, özellikle trafiğin veya dar cadde ve sokakların  bulunduğu yerlere zamanında ulaşamaması sonucunda birçok hasta müdahale edilemeden hayatını kaybediyor. Bu zaman kaybını önlemek ve rahatsızlanan hastalara daha hızlı müdahale etmek için Belçikalı mühendis Alec Momont insansız hava araçlarından yani İHA'lardan yararlanarak ambulans İHA'lar geliştirdi. Bu ambulans İHA'lar ile ambulansların zaman problemlerinin önüne geçilecek ve hastalara çok daha hızlı ve pratik bir şekilde müdahale edilebilecek.
 
 
 
 
 ►İlginizi Çekebilir: İnsansız Hava Araçlarının Yükselişi
 
 
TU Delft Üniversitesi'nde eğitim gören Alec Momont'un geliştirmiş olduğu ambulans İHA, acil durumda saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Olay yerine yetkili kişilerden önce ulaşan İHA'lar, üzerinde bulunan kamera ve mikrofon ile hastanın etrafındakilerle iletişime geçiyor ve aracın içinde bulunan kit ve gerekli talimatlar ile hastaya ilk müdahale sağlanıyor. 15 bin dolara mal olduğunu ifade eden Momont, aracın test aşamasında olduğunu belirtiyor.
 
 
 
 

 
Aşağıdaki görüntülerden ambulans İHA'nın nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.
 
 
  

İnsansız Hava Aracı Nedir?

 
İnsansız hava aracı (İHA), veya genel olarak bilinen adıyla drone, uzaktan kumanda ile kontrol edilen uçaklardır. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen ve kendiliğinden, belli bir plan ile uçabilen olmak üzere iki tip İHA vardır. İlk olarak keşif amaçlı üretilen İHA'lar, savunma sanayide, yangın söndürmede ve birçok özel alanda kullanılmaktadır. Ayrıca saldırı amaçlı kullanılan İHA'lar, özellikle Filistin ve Pakistan'da sivil insanların ölümüne sebep olduğu için yaptığı atışlarda hedefini bulma yüzdesi açısından eleştirilmiştir. 
 
 
 
Kaynak:
TechCrunch
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.