elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

TAV Havalimanları Aydınlatma'da Enerji Verimliliğini Önemsiyor |
LED Aydınlatma

LED, günümüzde kullanılan en önemli aydınlatma teknolojisidir. Aydınlatmanın çok ucuza gerçekleştirilmesinin yanında, uzun ömürlü olması, doğa dostu olmaları, insan sağlığını tehdit etmemeleri ve oldukça fazla kullanım alanına sahip olmaları sebebiyle, kullanımı tüm dünyada yaygınlaşmıştır. TAV Havalimanlarında kullanılan LED ürünleri hakkında merak edilenler yazımızın devamında..



A- A+
18.06.2014 tarihli yazı 7634 kez okunmuştur.
LED, çok farklı alanlarda kullanılabilen günümüz teknolojisinin en önemli parçalarından bir tanesidir. En çok televizyonlarda karşımıza çıkan LED teknoloji artık, aydınlatma sektörünün en önemli parçası haline gelmiştir. Hem uzun ömürlü olması hem de çok az enerji tüketmesi LED'i öne çıkaran en önemli özelliklerindendir.
 


 Resim 1: İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin aydınlatmasında Vestel LED Aydınlatma ürünleri kullanıldı. Ürünlerin ömrü süresince 1.200.000 TL tasarruf sağlanması öngörülüyor.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası olan TAV Havalimanları, sürdürülebilirliği tüm operasyonlarının odağına koyuyor. Bugün 7 ülkede 14 havalimanında faaliyet gösteren TAV; misafirlerine güvenli, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunarken enerji verimliliğinde en son teknolojiyi kullanarak çevreye etkisini en aza indiriyor.
 

TAV, her gün on binlerce yolcunun geçtiği havalimanı terminallerinde ve havalimanı dış alanlarında, optimum enerji verimliliği ve aydınlatma konforunu bir arada sunan Vestel LED Aydınlatma çözümlerini tercih ediyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin aydınlatılması için 6000 adet 8 inch LED Downlight PRO kullanılmıştır. Bunun yanı sıra mevcut 1100 adet projektörün LED muadilleri ile değişimi de sağlanmıştır. LED aydınlatmaya geçişle %80’e varan enerji tasarrufu sağlayan ve 35.000 saat uzun ömre sahip ürünler kullanılarak 7 ay gibi kısa bir sürede yapılan yatırımların geri dönüşü alınmaktadır. 

►Vestel LED Downlight

Vestel LED Downlight ürünleri çok farklı alanlarda kullanılabilir. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin aydınlatılması için kullanılmıştır. Farklı güç değerlerine göre seçim olanağı tanınan LED Downlight ürünleri farklı ışık akısı, ışık rengi ve çeşitli boyutlarda olması sebebiyle kullanım alanlarını yaygınlaştırmıştır.
 


 Vestel LED Downlight ürünlerine ve daha fazla teknik bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, açık otoparkını Vestel LED Ephesus Sokak Armatürleri ile %80’e varan enerji tasarrufu sağlayarak aydınlatmaktadır. Yapılan özel aydınlatma tasarımı ile mevcut karanlık alanlar giderilmiş, dış mekan güvenliği artırılmıştır. İç hatlar terminalinde ise 6” ve 8” LED Downlight PRO serisi kullanılarak hem yolcular için şık ve konforlu bir ortam oluşturulmakta hem de enerji tasarrufu sağlanmaktadır.
 

►LED Ephesus Sokak Armatürleri 

Vestel LED Ephesus Sokak Armatürleri açık alanların aydınlatılmasında oldukça önemli derecede enerji tasarrufu sağlamaktadır. Farklı güç ve ışık akısı seçenekleriyle uygun armatür seçimi kolaylıkla yapılabilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı, açık otoparkını Vestel LED Ephesus Sokak Armatürleri ile aydınlatılmıştır.
 


 Vestel LED Ephesus Sokak Armatürlerine ve daha fazla teknik bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Ankara Esenboğa Havalimanı

Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde Vestel LED Downlight PRO kullanılarak yolculara konforlu bir bekleme süresi sağlanmıştır. Yok denecek kadar az UV ışını salınımı yapan LED aydınlatma ürünlerinin manyetik alanları da yoktur. Bu özellikleriyle yolcuların daha ferah bir ortamda beklemelerini sağladığı için sağlıklarını tehdit etmez ve göz rahatsızlıklarına sebep olmaz.

Kaynak: 


Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.