elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Öğrenciler İçin Part-Time İş Fırsatları

Üniversite yaşamına adım atan ancak burs fırsatlarını yakalayamayan gençler yarı-zamanlı iş fırsatlarına yöneliyor. Bu sistemle çalışan öğrenciler ayda 120 saat görev yaparak ortalama 500 TL maaş alabiliyor.



A- A+
01.11.2011 tarihli yazı 10962 kez okunmuştur.

Üniversite yaşamına adım atan ancak burs fırsatlarını yakalayamayan gençler yarı-zamanlı iş fırsatlarına yöneliyor. Bu sistemle çalışan öğrenciler ayda 120 saat görev yaparak ortalama 500 TL maaş alabiliyor. Kariyer ve İK portallarında bu öğrencilere maddi destek olacak ve iş deneyimi elde edinmelerini sağlayacak binlerce iş fırsatı bulunuyor.



300 bin öğrenci işe hazır



Örneğin kariyer ve İK portalı Secretcv.com'da özgeçmişi bulunan bir milyonun üzerindeki üniversite öğrencisinin 300 bini, şu anda yarı-zamanlı iş arıyor. Sitede özellikle burs imkanı yakalayamayan öğrenciler için 3 binin üzerindeki yarı-zamanlı iş fırsatı bulunuyor. Geçen yıla göre yarı-zamanlı iş ilanlarında yüzde 57 oranında artış olduğunu açıklayan Secretcv'de en çok yüzde 13,5 ile mağazacılık/perakendecilik, yüzde 12 ile eğitim ve yüzde 8 ile ajans hizmetleri alanında üniversite öğrencilerine ihtiyaç duyuluyor. Koton, Koçtaş ve Electro World gibi büyük firmalarsa yarı-zamanlı iş ilanlarıyla üniversite öğrencilerine iş hayatına iyi bir şirkette başlama fırsatı sunuyor.



Mağazada gelecek var



Yayınlanan ilanlara göre ise en çok satış temsilciliği (yüzde 15), tanıtım elemanı (yüzde 14.5) ve kasiyer (yüzde 9) pozisyonları için yarı-zamanlı eleman aranıyor. İşe giren öğrenciler ayda 120 saat çalışarak ortalama 500 TL maaş alabiliyor. Yol, yemek gibi yan hakları da ayrıca ödeniyor. Dahası gösterdikleri performansa göre prim de alabiliyorlar. Öğrenciler, iş hayatına yönelik önemli bir deneyim elde etmelerini sağlayan yarı-zamanlı işlere devam ettikleri takdirde, özellikle mağazacılık alanında ilerleyip bu alanda iyi bir kariyer inşa edebiliyorlar.



Secretcv.com üzerindeki bine yakın yarı-zamanlı ilan arasında ilginç pozisyonlar da dikkat çekiyor. Farklı bir iş deneyimi yaşamak isteyen üniversite öğrencilerinin başvurabileceği bu pozisyonlar arasında, TV yayınlarının RTÜK kurallarına uygun olup olmadığını kontrol eden 'içerik kontrolörlüğü' de bulunuyor. Ayrıca otellerin çocuk kulüpleri ve misafir ilişkileri bölümleri için yabancı dil konuşan eleman ihtiyacı da üniversite öğrencilerine uygun iş imkanları arasında yer alıyor.



İşverenin ilgisi artıyor



Yarı-zamanlı iş ilanlarına ilgiyi, iş kanunun sınırlamalarının daralmasıyla işverenlerin esnek çalışma modellerine yönelik ilgi ve talebinin artması olarak yorumlamak da mümkün. Egon Zehnder International Yönetici Ortağı Murat Yeşildere'ye göre, Çalışma Bakanlığı'nın esnek çalışmayı işsizlikle mücadele ve istihdamı artırma yönünde önemli bir çözüm olarak görmesi bu yöndeki mevzuatın daha da genişletilmesini ve imkanların daha da artması sonucunu beraberinde getirecek.



Gerek Türkiye gerek dünyada çalışanların sıklıkla eğitim ve uzmanlık alanlarının dışında rollerde çalıştığına dikkat çeken Yeşildere, bu yüzden gençlerin yarı-zamanlı çalışabileceği işlerin taleple şekillendiğini ifade ediyor. Bu noktada da işverenlerin gençleri daha çok, satış, müşteri ilişkileri, çağrı merkezi hizmetleri, teknoloji (program geliştirme, veri girişi) gibi, zaman ve mekan konusunda esnekliği olabilecek işlerde değerlendirmeye yöneldiğini belirtiyor.



CEO'lar da bu işlerde çalıştı



İK uzmanları, dünyanın önde gelen şirketlerinin başındaki çok sayıda CEO, genel müdür ve firma sahibinin, üniversite yıllarında yarı-zamanlı işlerde çalıştığına ya da farklı alanlarda stajlar yaptığına dikkat çekiyor. Yarı-zamanlı çalışmak, öğrencilere iş yaşamının dinamiklerini öğrenmek, iş disiplini kazanmak ve sorumluluk almayı öğrenmek gibi önemli katkılarda bulunuyor. Çoğu öğrenci bu süreç içinde nasıl bir kariyer izleyeceğine karar veriyor ve sonrasında bunu uygulamaya koyarak iş hayatında daha emin adımlarla ilerliyor. Dahası yeni bağlantılar elde ederek mezuniyet sonrasında iş bulma anlamında yaşıtlarının önüne geçebiliyor. Yine bu yolla iş hayatına göreceli olarak erken yaşlarda başlayanların, kariyerlerine girişimci olarak devam etmelerinin de sıklıkla görüldüğünü belirtelim. Murat Yeşildere'nin bu konudaki görüşleri şöyle:



'Yarı-zamanlı işlerin aynı zamanda gençler açısından iş hayatına hazırlık amacı taşıdığına da inanıyorum. Bu yüzden tercih yaparken daha seçici olmalarını, proaktif olası fırsatları araştırmalarını tavsiye ediyorum. Bu işlerin üniversite öğrencileri için maddi katkıları olduğu kadar kariyer açısından da büyük faydaları olabilir. Farklı iş ortamlarını ve sektörleri gören gençler, kariyer ve iş tercihlerini mezuniyetten sonra bu yönde seçebilirler. Hatta akademik gelişimlerini yeniden şekillendirebilirler.'



Sadece net yetmez



Amrop Türkiye Şirket Ortağı Gülven Aytekin'e göre öğrenciler, sektör, pozisyon, şirket ayrımı yapmaksızın okurken çalışmayı tercih ettiklerinde bunun faydalarını çokça görüyorlar. Büyük şirketlerdeki uzun soluklu stajyer rolleri kadar küçük işletmelerdeki destek roller de kişiler için fazlasıyla öğretici olabiliyor. Hatta küçük şirketlerde yarı-zamanlı işlerde çalışmak kişinin daha çok sorumluluk almasını ve daha çok şey öğrenmesini sağlıyor. Aytekin, 'Gelecekte pazarlama kariyeri yapmak isteyen bir gencin, tüketim alışkanlıklarını gözlemleyebileceği en doğru alan bir perakende şirketinde kasiyerlik yapmak olabilir ya da tam olarak tercihini belirlememiş bir öğrenci büyük bir şirkette uzun dönemli stajyerlik yaparak farklı rolleri ve departmanları gözlemleyerek tercihini belirleyebilir' diyor.



Gülven Aytekin'e göre, iş arayan öğrencilerin tüm kanallara açık olmaları da gerekiyor. Bunun içine, öğrencilerin özellikle kulüp çalışmaları içerisinde yer almaları, kariyer günlerine katılmaları, okullarının kariyer merkezleriyle bağlantı halinde olmaları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında gönüllü olarak yer almaları gibi çalışmalar giriyor.



Aytekin, bunların yanı sıra iş hayatında network sahibi olmanın da önemli bir değere dönüştüğünü hatırlatıyor ve şunları söylüyor: 'Gençler networklerini ne kadar erken genişletmeye başlarlarsa kariyerleri boyunca bunun faydasını o kadar görürler. Ayrıca yüz yüze iletişim hala çok önemli. Yarı-zamanlı iş bulmak istiyorlarsa işverenlerle doğrudan temasa geçmeliler. Sadece internet üzerinden başvuru yapmakla yetinmeyip özgeçmişlerini elden teslim etmeleri ve bu esnada kendilerini tanıtmaları iş bulma süreçlerini kolaylaştıracaktır.'



STK'lara da başvurulabilir



İK uzmanlarına göre, yarı-zamanlı iş arayan öğrencilerin öncelikle, mezuniyet sonrası çalışmayı hedefledikleri sektörleri ve ilgi alanlarına giren iş alanlarını belirlemeleri fayda sağlıyor. Sonrasında, yarı-zamanlı bir iş aradıklarını hem tanıdıkları kişiler aracılığıyla çevrelerine duyurmaları hem de üniversitelerinin 'kariyer merkezleri' ile iletişime geçerek iş olanaklarından haberdar olmak istediklerini belirtmeleri gerekiyor. İK portallarını ve gazete ilanlarını takip etmelerinin yanı sıra İK ile ilgili iletişim gruplarına üye olmaları da avantaj yaratıyor. Yine farklı sivil toplum kuruluşlarına başvurarak çalışmak isteklerini belirtmeleri de öneriliyor. Uzmanlara göre, öğrenciler bu süreçte ne kadar fazla kişiye iş aradıkları bilgisini verirlerse ve ne kadar çok iş başvurusunda bulunurlarsa iş bulma olasılıkları o kadar artıyor.



Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü: 'Perakendede rahatlıkla iş bulunabilir.'



Öğrencilerin bu yıl önemli bir büyüme kaydeden perakendede rahatlıkla iş bulabileceklerini düşünüyorum. Sektör, gençlere mağazada çalışmakla başlayıp mağaza müdürlüğü, bölge müdürlüğü gibi pozisyonlara yükselebilecekleri bir kariyer fırsatı sunuyor. Ancak bunun için sabırlı, azimli ve çalışkan olmak gerekiyor. Bu açıdan sektörün, perakendeciliğe geçici bir iş olarak bakmayıp kariyerini bu alana yönlendirenleri ödüllendirdiğini söyleyebilirim. Yine kongre ve fuarlarda yaşanan hareketliliğin yanı sıra festival, konser ve özel organizasyonlarda yaşanan artış dönemsel eleman ihtiyacını artırıyor.


İş arayan öğrenciler, öncelikle kendileri hakkında detaylı bilgi içeren bir CV hazırlamalı ve ilgilendikleri ilanlara başvurmalılar. Ayrıca görüşecekleri şirket ve pozisyonla ilgili ön araştırma yapmalı, firmanın sektörünü, faaliyet alanlarını, rakiplerini araştırmalı, bilgi toplamalı ve görüşme sırasında araştırma yaptığını belirtecek cümlelerle şirketle ilgilendiğini, iş için istekli olduğunu belirtmeliler. İş görüşmelerinde insan ilişkileri ve iletişim becerilerinin yüksek olduğu, ekip çalışmasına yatkın oldukları, sorumluluk alabildikleri ve kurum kültürüne uyum sağlayabilecekleri gibi mesajları vermeleri de önemli.



Ekser Consulting Danışmanı Canan Aratemur Çimen: 'Mezun olduktan sonra daha kolay iş buluyorlar.'



Öğrencilere, bilişim teknolojileri alanında proje bazlı işler, farklı sektörlerdeki müşteri hizmetleri veya çağrı merkezi pozisyonları, turizm, organizasyon ve fuarcılık alanlarında dönemsel çalışma imkanı sağlayan işler ve sivil toplum kuruluşlarındaki iş fırsatları cazip geliyor.



Yarı-zamanlı çalışma öğrencilerin, çalışma hayatını daha yakından tanıyarak mezuniyet sonrası yapmak istedikleri işleri belirlerken kendilerine daha net hedefler belirlemelerine yardımcı oluyor. Bu işlerde çalışan öğrenciler mezun olduktan sonra da aynı işte çalışmaya devam edebiliyor veya çalışırken kurdukları iyi ilişkiler sayesinde mezuniyet sonrası iş arama sürecinde diğer adaylara göre daha hızlı ilerleyebiliyor. Çalışma hayatında bulunmak öğrencilerin kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Özellikle iletişim, organizasyon ve planlama becerilerini geliştiriyorlar. Günümüzün yöneticileri arasında üniversite hayatındayken çalışmış olan pek çok kişi var. Ve bu kişiler her fırsatta okul hayatları sırasında çalışmış olmanın iş hayatlarındaki başarılarına önemli katkılar sağladığını dile getiriyorlar.



Etkili bir iş görüşmesinin püf noktaları



İK uzmanlarına göre, görüşmeye giderken abartıdan uzak, profesyonel bir görünüm, görüşmeyi yapan kişiyi pozitif etkiliyor. Hem erkek hem kadın için koyu renk takım elbiseler, iyi ütülenmiş gömlek, boyalı ve temiz ayakkabılar en ideali' Ve en önemlisi elbette temiz ve özenli görünmek. Çünkü işverende, 'Kendine özen gösteren kişi, işine de aynı özeni gösterir' mantığı hakim. İşverenler, adayı sadece konuşmasıyla değil, görünüşü ve hareketleriyle de değerlendirdiğinden en iyi etkiyi bırakmak gerekiyor. Bunun yanında adayların iş aramanın da ciddi bir iş olduğunu unutmadan bilinçli hareket etmeleri öneriliyor. Bu bağlamda CV'lerini sürekli güncel tutarak, ilanların görev ve iş tanımlarını detaylı inceleyerek başvuru yapmaları gerekiyor. CV hazırlarken en çok dikkat edilmesi gereken bölüm ise iş tanımıyla ilgili kısım. Burada, kurum adı, çalışma tarihleri, pozisyon adı ve görev tanımının mutlaka bulunması gerekiyor.



Çok sayıda açık pozisyon var



İK ve kariyer portalı Yenibiris.com'da yayınlanan ilanlarda da 2011'in üçüncü çeyreğinde 2010'un aynı dönemine göre yüzde 10.7 artış var. Bu ilanlara başvurular da geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 10.8 artmış durumda. Bu rakamların yarı-zamanlı işler tarafında da artış gösterdiğini belirten Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz, bu fırsatları değerlendirmek isteyenler için çok sayıda açık pozisyon bulunduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca esnek çalışma saatleri olan, deneyim aranmayan, uzmanlık gerektirmeyen, özellikle üniversite öğrencilerine yönelik yarı-zamanlı işlerin, çalışmak isteyenlere günlük ve aylık bazda değişebilen aralıklarda kazanç fırsatları sunduğunu söylüyor.



Yenibiris.com'da işverenler tarafından verilen yarı zamanlı iş ilanlarının (tüm ilanların yüzde 1.86'sı) geneline bakıldığında, iş fırsatlarının eğitim, gıda, bilişim, sağlık-tıp, yapı-inşaat, hizmet turizm-otelcilik, medya, perakendecilik-toptancılık ve telekomünikasyon gibi belli alanlarda yoğunlaştığı görülüyor. Yarı-zamanlı çalışacak adaylara en çok, anketör, satış ve pazarlama sorumlusu, çağrı merkezi elemanı, müşteri temsilcisi, stand hostesi, satış danışmanı ve çevirmen pozisyonları için ihtiyaç duyuluyor. En çok yarı-zamanlı iş ilanı yayınlanan şehirlerin başında İstanbul geliyor. İstanbul'u Ankara, İzmir ve Antalya takip ediyor.



Yarı-zamanlı iş ilanlarında en çok, prova mankeni, satış danışmanı, kasiyer, resepsiyonist, garson, bilgisayar destekli telefon operatörü ve stand hostesi gibi pozisyonlara başvuruluyor.



Yarı zamanlı ilanların sektörleri (Oran)



>>Eğitim yüzde 21.1


>>Gıda yüzde 8.8


>>Bilişim yüzde 8.0


>>Sağlık-tıp yüzde 5.2


>>Yapı-inşaat yüzde 4.8


>>Hizmet yüzde 4.4


>>Turizm-otelcilik yüzde 2.8


>>Medya yüzde 2.8


>>Perakendecilik-toptancılık yüzde 2.8


>>Telekomünikasyon yüzde 2.4



* En yüksek oranlar verilmiştir.



Öne çıkan pozisyonlar



>>En çok yarı zamanlı eleman aranan sektörler (Aranan pozisyonlar)


>>Fuar-organizasyon Stand hostesi Fotomodel/manken Tanıtım ve satış elemanı


>>Gıda Satış destek personeli Tanıtım elemanı Kurumsal müşteri danışmanı


>>Perakendecilik-toptancılık Veri giriş elemanı Satış danışmanı Ürün tanıtım elemanı Kasiyer


>>Bilişim Web pazarlama uzmanı Grafik/web tasarım elemanı Sistem destek personeli


>>Eğitim Danışma elemanı Kurs öğretmeni Tanıtım elemanı


>>Reklam Satış destek elemanı Stand hostesi Web tasarım elemanı


>>Sağlık-tıp Müşteri ilişkileri yetkilisi Kurum yetkilisi Pazarlama elemanı


>>Hizmet Satış ve pazarlama elemanı Bakım elemanı Servis elemanı


>>Yapı-inşaat Satış destek personeli Danışma elemanı


>>Turizm-Otelcilik Resepsiyonist Servis elemanı Misafir ilişkileri elemanı


>>Araştırma Anketör Veri giriş elemanı


>>Telekomünikasyon Bilgisayar destekli telefon operatörü Müşteri ilişkileri elemanı


>>Tekstil Prova mankeni



Okurken çalışmak neden faydalı?



>> Çalışma disiplini elde edersiniz.


>> Kişisel gelişiminize katkı sağlarsınız.


>> Neyi isteyip neyi istemediğinizi deneyimleyerek görürsünüz.


>> İş hayatının satır aralarını okuyup ilişki dengelerini daha iyi gözlemleyebilirsiniz.


>> Birden fazla sorumluluğu aynı anda yerine getirme becerisi kazanırsınız.


>> Teorik bilgiyi gerçek hayatla test edebilme fırsatı yakalarsınız.


>> Küçük de olsa başarı hikayeleri yaratabilirsiniz.


>> Üniversite mezuniyeti sonrasında rakipleriniz arasında bir adım öne geçersiniz.


>> İş hayatına dair anlatacak hikayelere sahip olursunuz'



Part-time ilan yayınlanan şehirler



>>İstanbul yüzde 45


>>Ankara yüzde 10


>>İzmir yüzde 9


>>Antalya yüzde 6


>>Muğla yüzde 6


>>Kocaeli yüzde 5


>>Bursa yüzde 5


>>Kayseri yüzde 4


>>Tekirdağ yüzde 3


>>Aydın yüzde 3


>>Konya yüzde 2


>>Denizli yüzde 2



İlanı çıkan pozisyonlar



>>Satış temsilcisi yüzde 15


>>Tanıtım/Promosyon elemanı yüzde 14,5


>>Kasiyer yüzde 9


>>Kurs öğretmeni yüzde 8


>>Makyöz yüzde 7


>>Güzellik uzmanı yüzde 7


>>Host/Hostes/Süpervizör yüzde 6


>>Çağrı merkezi operatörü yüzde 6


>>Resepsiyonist yüzde 5,5


>>Çevirmen yüzde 5


>>Barmen/Barmaid yüzde 4


>>Grafiker yüzde 4


>>Diğer yüzde 9



Öğrencilerin başvurduğu bölümler



>>Satış yüzde 12


>>Pazarlama yüzde 8


>>İnsan Kaynakları yüzde 7


>>Halkla İlişkiler yüzde 6,5


>>Finans/Muhasebe yüzde 6


>>Bilgi Teknolojileri yüzde 5


>>Çağrı Merkezi yüzde 4,5


>>Tanıtım/Promosyon yüzde 4


>>Müşteri Hizmetleri yüzde 3,5


>>Operasyon yüzde 3


>>Sekretarya yüzde 3


>>Saha elemanı yüzde 3


>>Dijital Marketing yüzde 3


>>Satış destek yüzde 3


>>Üniversite temsilcisi yüzde 3


>>Diğer yüzde 25,5



Öğrencilerin başvurduğu sektörler



>>Mağazacılık / Perakendecilik yüzde 14


>>Bankacılık / Finans yüzde 12


>>Tekstil yüzde 11


>>Gıda yüzde 10


>>Sağlık/Hastane yüzde 9


>>Bilgisayar / BT / Internet yüzde 8


>>Çağrı Merkezi yüzde 8


>>Sigortacılık yüzde 7


>>Ajans yüzde 6


>>Turizm yüzde 5,5


>>İnşaat yüzde 5


>>Diğer yüzde 4,5



Kaynak: Secretcv.com



Öğrenci alan şirketler ne diyor?



Pfizer Türkiye: Orta Asya'daki sekiz ülkenin yönetim üssü konumunda bulunan Pfizer Türkiye, üniversite öğrencilerine uzun dönemli ve proje bazlı yarı-zamanlı iş imkanları sunuyor. Temelini inovasyon ve Ar-Ge üzerine kuran şirket, gençlere, gençlerin yaratıcılığına, merak ve keşfine verdiği önemden hareketle, her yıl pazarlama, finans, kurumsal strateji ve iş geliştirme, İK, bilgi teknolojileri divizyonları için işe alım yapıyor. Özellikle eylül-ekim ayları yarı-zamanlı işe alımın yoğun yapıldığı dönemler oluyor. Yarı-zamanlı çalışma döneminin geleceğin Pfizer'lılarını yetiştirdikleri bir süreç olduğunu belirten Pfizer Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya İK Direktörü Hande Eskinazi şunları söylüyor:



'Merkez ofisimizde çalışacak kişilerin başvurularını internet üzerinden alıp değerlendirdikten sonra aradığımız özelliklere uygun adayları psikoteknik test ve İngilizce sınava alıyoruz. Bu sınavları olumlu şekilde sonlandıranları kademeli olarak iş görüşmelerine davet ediyoruz. Yarı-zamanlı işe alım sürecinde adayın öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık olmasına dikkat ettiğimiz kadar ileride bir Pfizer çalışanı olacak yetkinliklere sahip olmasına da özen gösteriyoruz.'



Pfizer Türkiye'de işe alınan biri, o pozisyon için değil geleceğin yöneticisi/lideri olacak bir Pfizer'li olarak değerlendiriliyor. Bu açıdan Pfizer'da çalışacaklarda aranan en temel özellik kişinin öğrenme istekliliğinin ve odağının yüksek olması, kendisini geliştirmek üzere özsorumluluğa sahip olması. Performans odaklı olması, değişime öncülük etmesi ve takım çalışmasına yatkın olması da diğer beklentiler arasında.



Pfizer Türkiye'de görev almak isteyen öğrenciler yıl içinde istedikleri zaman, internet sitesinde (pfizer.com.tr) sürekli açık bulunan yarı-zamanlı iş imkanı ilanına başvurabiliyor.



TurkNet: 7/24 görev yapan bölümlerinde üniversite öğrencilerine çalışma imkanı yaratıyor. Adayın işle ilgili bir bölümde okuması, kendisini geliştirmek istemesi, öğrenmeye açık olması, vardiyalı sistemde çalışabilecek olması gibi koşulları var. TurkNet İK Müdürü Aycan Emre, 'Bu şekilde birçok öğrenci şirketimizde tecrübe edinme fırsatı buldu ve bulmaya devam ediyor. Üstelik bu kişiler kendilerini yarı-zamanlı gibi görseler de vardiya sistemiyle aslında tam zamanlı çalışma imkanı buluyorlar' diyor. Bunların dışında TurkNet'te özellikle çalışanların izin dönemleri, rahatsızlık ya da dönemsel yoğunluk gibi nedenlerle insan kaynağına ihtiyaç duyulan görevler için geçici kadrolar doğabiliyor. Bu kadrolara da öğrenciler alınabiliyor.



Çağrı merkezi dışında kurumsal teknik destek veren departmanlarda elektrik-elektronik mühendisliği gibi bölümlerde okuyan gençler sıklıkla görevlendiriliyor. Aycan Emre, bunun nedenini şöyle açıklıyor: 'Vardiyalı olması ve telefonla destek verilmesi nedeniyle çağrı merkeziyle karıştırılabiliyor. Ancak kurumsal teknik destek ekibi teknik donanımı olan, birçok kurumsal müşteriye üst düzeyde kaliteli hizmet verebilecek gençlerden oluşuyor. Bunun için bir adaptasyon ve zorunlu olan bir sertifikasyondan da geçmek durumundalar.'



Özellikle kurumsal destek ekibine katılan gençlerin çoğu mezuniyet sonrası görevlerine devam ediyor. Hatta network, sistem, proje ve kurulum birimleri başta olmak üzere şirketin farklı departmanlarında görev alıyorlar.



TurkNet'e iş başvurusunda bulunmak için hr@turknet.net.tr adresine e-posta göndermek yeterli.



Kaynak: Para Dergisi (Tuğçe ALTINSOY)


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.