elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İTÜ Robot Olimpiyatları
(İTÜRO) 16 Nisan’da Kapılarını Ziyaretçilere Açacak

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO) 16 Nisan’da kapılarını ziyaretçilere açacak.



A- A+
28.12.2019 tarihli yazı 97963 kez okunmuştur.
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 16-17-18 Nisan 2020 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde on dördüncüsü düzenlenecek olan Türkiye’nin en köklü robot olimpiyatı olan İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO), robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur.
 

 
İlginizi Çekebilir: İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulubü

Etkinlik kapsamında yerli ve yabancı akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Işık ile Yüzen Robot Geliştirildi

Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir. Bunun yanında 10 kategoriden oluşan yarışmalar, son 13 yılda yaklaşık 10.000 katılımcı sayısına ulaşmıştır.

 

Serbest Kategori’de Yenilik

İTÜ Robot Olimpiyatları 2020 ekibi yurt içi ve yurt dışından projelerin kıyasıya yarıştığı Serbest Kategori'ye bir yenilik getirdi. Instagram (@ituroorg) ve Twitter (@ituroorg) adreslerinden yapılan duyuruya göre 2019 yılında İTÜ Çekirdek'in dereceye giren projeleri önemli aşamalardan muaf tuttuğu Serbest Kategori’de 2020 yılında üniversite öğrencilerinin bitirme projeleri de yer alabilecek. Bu sene artması beklenen serbest kategori ödüllerinde, üniversite öğrencilerinin önü açık bitirme projelerinin büyük fayda görebileceği belirtiliyor.


İTÜRO Ormanı

 
İTÜ Robot Olimpiyatları Ekibi bu sene ülkemizde son yıllarda sayısı artan orman yangınlarına da kayıtsız kalmadı. Instagram ve Twitter adreslerinden yaptıkları duyuruda 2020 yılında İTÜ Robot Olimpiyatları'nın TEMA ile iş birliği içinde olduğunu ve bu girişimle İTÜ'deki ve çeşitli üniversitelerdeki diğer etkinliklere de ilham olmak istediklerini belirttiler. TEMA iş birliği ve etkinlik hakkında daha detaylı bilgi almak için www.ituro.org adresini ziyaret edebilirsiniz.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.