elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İş Adamları Başarı Hikayeleri 2 |
Ferruh TUNÇ

Eleman alımlarında yapılan mülakatlar hakkında çarpıcı detaylarr veren Ferruh TUNÇ, sektörün ihtiyaç duyduğu alanlardan bahsediyor.



A- A+
14.10.2012 tarihli yazı 10649 kez okunmuştur.
 

 

 Ferruh TUNÇ Kimdir ?




►Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden (İktisat ve Maliye) 1981 yılında mezun olan Ferruh Tunç, Maliye Bakanlığı’na maliye müfettiş muavini olarak katıldı ve üç yıl sonra maliye müfettişi oldu.

►1987’de Arthur Andersen İstanbul Ofisi’ne vergi müdürü olarak katıldı.

►1996 - 1999 arasında yabancı ortaklı bir şirkette genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

►1999 - 2004 arasında KPMG Türkiye’de vergi ortaklığı yapan Tunç, 2004 - 2007 yılları arasında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu görevle ilgili “Ahmet Ertürk Başkan olarak atanınca ‘beraber askerlik yapalım’ diye beni davet etti. Maliye müfettişliği görevinde kamudan böyle bir davet geldiği zaman reddedilmez. İki tarafı da yaşamış olmam benim için güzel bir harman oldu” değerlendirmesinde bulunuyor.

►2007 yılında vergi ortağı olarak yeniden katıldığı KPMG’de, Başkan ve Kıdemli Ortak olarak görev yapan Ferruh Tunç, kendini “Biyofil bir adamım doğayı seviyorum. Kendimi doğaya ait hissediyorum. Çok sıkıldığım zaman rüyalarımda görecek kadar ihtiyaç duyuyorum” sözleriyle tanımlıyor.

 
Şirketimizde yaklaşık 500 kişi çalışıyor. Bu yıl -mali yılımız eylülde başlıyor- 50’ye yakın kişi aldık. Alımlara eylül ayında başlıyoruz. Bu bahardan itibaren yeni yıl için başvuru alacağız. Yeni mezun öğrencilerin ilgisini çekmeye çalışıyoruz. İyi yetişmiş dengeli, arzulu, analitik yeteneği olan, duygusal dengesi yerinde ümit vaat eden kişilerle çalışıyoruz.
 

Önümüzdeki yıl için eleman alacak mısınız?


Organizasyon yapımızı piramit olarak nitelendirmemiz mümkün. Aşağıdan genç profesyonel adaylar gelmediğinde, ayağımıza takılır. “Bu yıl eleman almayalım” desek iki yıl sonra bir yerden kafamıza vurur. Çünkü yapımız piramit gibidir, işe başlayanlar mutlaka bizde kalır diye bir şey yok. Sektöre yetişmiş eleman da servis ediyoruz. O sebeple her yıl yeni arkadaşları bünyemize katıyoruz.
 

Bir dönem sektörünüz gençler için oldukça cazipti. Hala cazip olduğunuzu düşünüyor musunuz?


Gençler benden öğüt istese ilk önce yapıkları işin ön saflarında olmalarını tavsiye ederim. Ancak bu, lokal işlerle uğraşarak yapılamaz; bir yönüyle dünyaya açık olmak şart. Dolayısıyla endüstrimiz bu anlamda cazibesini koruyor. Bu açıdan bizden daha ileri bir sektör olduğundan kuşkuluyum.
 


Eleman alıyor musunuz ve iş görüşmelerinde nelere dikkat edersiniz?

 
Bazı işe alım süreçlerinde ben de rol alabiliyorum. Esas olan işe girecek kişinin objektif olarak kanıtlayacağı bir başarısının olması. Bunun içinde okul başarısı da var. Sosyal hayatta da bir şeyler başarmış, kendisiyle ilgili bir gayret içinde olması şart. Bu mesleğe ilgi duymalı. "Ben reklamcı olmak istiyorum ama orada iş bulamadım bari denetçi olayım dedim" durumu kabul edilemez. İş görüşmelerde gençlerin ne yapmak istedikleri sorusuna hazırlanmadan geldiklerini görüyorum. Staj yapma, işe girme ve kendini gösterme telaşı içindeler. Bunun haklı gerekçeleri olabilir. Birçoğunda da özgüven zaafı gözlemliyorum. İnsanların kendine güvenmesini ve ne isteğini açıklamasını bekliyorum.
 

Entegrasyon sadece yurtdışına açılma imkanı mı veriyor çalışanlara?

 
Biz çalışanlarımızı iyi yetiştirmeye ve performanslarını iyi ölçmeye çalışıyoruz. Ona göre de kariyer beklentilerini yönetiyoruz. Çünkü İK konusunda çok süslü laflar ediliyor ama bizim için önemli olan içinin doldurulup doldurulmadığı. Avrupa’daki tüm şirketlerdeki çalışanlar hangi haklara sahipse, Türkiye’dekilere de aynı haklar tanınıyor.
 
Cumali ÖZEL Cumali ÖZEL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.