elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Engeller, Başarıya Engel midir ?

Mücadele ve engeller yaşadığımız hayat içerisinde kendimizi bulduğumuz devingen iki durumdur. İnsanın engeller karşındaki mücadelesi ve inancı, başarı hikayelerini ortaya çıkmasında önemli unsurlardır. Engellerin biz onları engel görmediğimiz sürece engel olmadığını gösteren başarı hikayeleri ile buyurun yazımıza.



A- A+
21.12.2013 tarihli yazı 13095 kez okunmuştur.
Mücadele ve zorluk, aynı potada kendini eriten iki kavram olmakla birlikte, bunun nasıl yapılacağı herkes için aynı olmayan şeylerdir. Buna imkansızlıkta mücadele kavramını eklediğimizde; o zorluğun nasıl bir hal alacağı ve nasıl yenileceği de ayrı bir konudur. Bununla beraber bu mücadele de eşit olmadığımız ve imkanlarımız dahilinde farklı hayatlar yaşadığımız konusunda neredeyse hepimizin hem fikir olduğu da açıkça ortadadır. Ancak; sonuç olarak kendimizi bulma ve gerçekleştirme kaygısı, bu mücadelenin bir nihayete ulaşması açısından bir gerekliliği ifade ederken, burada kişinin benlik dünyasındaki olaylara karşı tutumu da bir nihayeti oluşturacak önemli bir konudur. Çünkü eşit olarak pay almadığımız dünya içerisinde 'eşit değiliz' demenin bizleri ulaştırdığı bir sonuç yoktur; 'bu durumu nasıl değiştirebilirim' sorusuna karşı ortaya koyduğumuz işlerle verebileceğimiz cevaplar vardır ki bu cevap; ortaya koyulacak başarı hikayelerinin de kendisini oluşturacaktır.


►İlginizi Çekebilir: Bedava Peynir Sadece Fare Kapanında Olur

 
'Başka insanların fikirlerinin gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin ve en önemlisi kalbinizin ve sezgilerinizin yolundan gidecek cesarete sahip olun. Kalbiniz ve sezgileriniz ne yapmak istediğinizi bilirler. Bunun dışındaki her şey ikinci planda.' Bu sözü Apple CEO’su Steven Jobs; inanmanın ve insanın kendine güvenmesinin geride kalan diğer şeyleri ikinci planda bırakacağını iyi bir şekilde ortaya koymaktadır. İkinci plan olarak görülebilecek 'eksiklik kavramını' şayet önemli görse idi; bugün Apple, bir garajda iki kişinin kurmasından 10 sene sonra; 4000 çalışanı olan milyar dolarlık bir şirkete dönüşemezdi.
 

 
Steven Jobs annesi tarafından  evlatlık olarak bir başka aileye verdi. Bu Jobs'ın hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biriydi, çünkü yeni ailesi Silikon Vadisi'nin hemen yanında oturuyordu.

 
Eşref Armağan, doğuştan görme engelli olarak dünyaya gelen, başka bir değişle 'engelli' olarak başarıya ulaşmış görme engelli bir Türk ressamımızdır. Ancak buna rağmen ortaya koyduğu başarı hikayesiyle, Harvard Üniversitesi nöroloji bilim dalı profesörlerinin çalışmalarına ve 'The Colors of Darkness' isimli ödüllü belgesele konu olmuş bir isimdir. Bu engelin bizim onları engel görmediğimiz sürece engel olmadığının en iyi örneklerinden birini oluşturur.
 


Doğuştan görme engelli Eşref Armağan'a doğa müthiş bir yetenek vermiştir. Armağan'ın parmak uçlarındaki alıcılar beynin görme bölgesini uyarır. Bu da Armağan'ın aynı normal insanlar gibi resim yapabilmesini sağlar.

 
Yaşamın herkese eşit koşullarda sunulmadığı geçerli bir öngörüdür. Ancak engellerin bahane edilemeyeceği ve bunun da ancak bizim elimizde olabileceği de mümkün bir durumdur. Bunun için yaşam içerisinde engellere direnerek oluşturduğumuz noktaların, bir yerlerde birleşeceğine inanarak, bunları anlamlandıracak emeği ortaya koymaya çalışmalıyız. Engelleri noktalaştırabilmeli ve bunları birleştirmede verilecek mücadelenin de bizi biz yapacak değeri oluşturacağı inancına da sahip olabilmeliyiz.

 
►İlginizi Çekebilir:Girişimci Doğulmaz, Girişimci Olunur

 
'Noktalar ve sayılar bizi bir yere götürmez, ta ki biz onları birbirine bağlayan daha iyi bir gelecek için anlamlar yükleyinceye kadar.' Türkiye’deki ilk ve tek kadın Fütürist konuşmacısı olan başarılı isim Ufuk Tarhan’ın bu sözü noktaların anlamlandırılması gerekliliğini ortaya koymaktadır.
 
 
Engellere karşı vereceğimiz mücadelede bırakacağımız noktaları en iyi şekilde anlamlandırmamız dileğiyle …


 
Merve Kayaokay Merve Kayaokay Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.