elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjisi ile Çalışan Türkiye’nin ilk Aile Otomobili “Aruna”

Güneş enerjisi ile çalışan Türkiye’nin ilk aile otomobili “Aruna” Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor!



A- A+
16.03.2015 tarihli yazı 9158 kez okunmuştur.
İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi(İTÜ GAE)  2004 yılından günümüze kadar üretmiş olduğu 7 araba ve kazandığı 19 kupanın ardından yeni bir seriye geçiş yapıyor. Mitolojide güneşin doğuşunu temsil eden kızıllık ve 7 atın çektiği araç anlamına gelen “Aruna” , İTÜ GAE’nin 10 yıllık geçmişini tek kelimede özetlerken geleceğini de şekillendiriyor.


 
Ülkemizin güneş enerjisiyle çalışan ilk aile otomobili Aruna, ülkemizde yerli otomobil üretimine destek vermek ve alternatif enerjinin günlük hayata uygulanabilir olduğunu göstermek için tasarlandı. Tasarım sürecinde yapmış olduğumuz anket çalışmalarının sonuçları göz önünde bulundurularak dokunmatik orta ekran, park sensörü, head-up display ve cruise kontrol gibi donanımlar aracımıza eklenmiştir.

İTÜ GAE, 700 km menzile sahip Aruna ile 2015 Ağustos ayında 26 şehir ve 6000 kmyi kapsayan bir Türkiye turuna çıkmayı planlamaktadır. Bu turun son etabında Edirne’den İstanbul’a uzanan mesafeyi güneş battıktan sonra kat ederek güneş arabasının, güneş olmadan da yol alabildiğini göstermeyi hedeflemektedir.



Türkiye için ilklerin otomobili olacak Aruna’nın kamuoyuna tanıtımı için ilk adım 1 Mart 2015 Pazar günü atılıyor. Yeni aracımızın tasarımını için  takipte kalın!
Emin YILMAZ Emin YILMAZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.