elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google’dan SpaceX’e 1 Milyar Dolarlık Yatırım

Google, Elon Musk'un dünya üzerinde internetin yeteri kadar ulaşmadığı bölgelere interneti daha düşük maliyetli bir şekilde ulaştırmak amacıyla yürütülen bir proje olan SpaceX projesine 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.



A- A+
20.01.2015 tarihli yazı 9143 kez okunmuştur.
Google, bir sosyal sorumluluk projesi olarak da sayılan SpaceX projesi ile dünya üzerinde internetin yeteri kadar ulaşmadığı bölgelere interneti daha düşük maliyetli bir şekilde ulaştırmayı planlıyor. Bu amaçla SpaceX projesine 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan Google, projenin toplam maliyetinin ise 10 milyar dolar bulabileceğini belirtiyor.
  
 
  
  
 
Elon Musk tarafından 2002 yılında kurulan SpaceX, Kaliforniya merkezli  bir uzay nakliye ve araştırma şirketi. Google’ın 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı SpaceX için uzay roketlerinden ziyade yenilikçi internet projelerinden dolayı bu yatırımı yapmayı düşündüğü belirtiliyor.
  
 
  
  
SpaceX’in yanında Tesla Motors’un kurucusu ve PayPal’ın kurucu ortaklarından olan Elon Musk, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük güneş enerjisi sistemleri sağlayıcısı olan SolarCity’nin de en büyük hissedarı ve yönetim kurulu başkanıdır.
 
 
Kaynak:

ITWorld
 
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır