elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Hızlı Endüstriyel Haberleşme Sistemi

Günümüzde endüstriyel tesislerdeki sistemlerde özellikle hızlı ve seri çalışma işletme verimliliği açısından çok önemlidir. Teknolojik sistemlerin deveye girmesiyle işletmelerde bu sistemler arasındaki haberleşme ve uyum üretimdeki veya işletmedeki süreci olumsuz etkilememelidir. Bu yazımızda sizlere endüstrideki en hızlı haberleşme sistemi olan Axioline I/O sisteminden bahsedeceğiz.



A- A+
29.09.2015 tarihli yazı 14975 kez okunmuştur.

 

Axioline Endüstriyel Haberleşme Sistemi

Phoenix Contact, Axioline I/O sistemiyle ister pano içi montaj ister saha montajı hangi haberleşme protokolü tercih edilirse edilsin işletmecilere çözüm imkanı sağlar.  Axioline I/O sistemi hızlı haberleşme altyapısı ve kolay montaj imkanı sunar.


Şekil 1: Axioline Haberleşme Sistemi tesislerde daha hızlı haberleşme ve iletişim altyapısı oluşturarak sistemlerin birbirleriyle olan çalışmalarını daha hızlı yapmalarına olanak sağlar. 

Özellikle makine imalat sektöründeki uygulamalarda gittikçe daha kısa tepki süresine ihtiyaç duyulmaktadır. Gerçek zamanlı I/O haberleşmesi gereksinimlerine cevap verebilmek için Phoenix Contact kontrol panolarında kullanılmak üzere yeni Axioline I/O sistemini sunmaktadır. Axioline sistemini kullanarak I/O modülü  başına 1 μs gecikmeyle 1 ms’den daha kısa tepki süresi elde edilebilmektedir. Bu durumda sistemin hızını üst seviye ağ tek başına belirlemektedir. I/O sisteminin kullanımı basittir. Phoenix Contact’ın Clipline klemens sisteminde de sunduğu ve alet kullanmadan kablo bağlantısının yapılabildiği PIT direkt bağlantı sistemi burada da kullanılmaktadır. İstasyonun her iki yanındaki çıkışlar kontrol panosunda şeffaf kablaj sağlar. Entegre I/O test özelliği başka bir ağa veya kontrole gerek duymadan USB üzerinden istasyondaki bilgileri okur ve giriş/çıkışları test eder. I/O istasyonu Phoenix Contact’ın yüksek hızlı yazıcısı Bluemark ile etiketlenebilir.



Gerçek zamanlı I/O sistemi sağlam mekanik yapısı ve EMC özellikleriyle farklılaşmaktadır, daimi şok testine tabi tutulmuştur ve geniş bir sıcaklık aralığında çalışabilmektedir. Düşük ısı yayılımı sayesinde konut ve ofis ortamlarında kullanım için gerekli onaylara sahiptir. IP20 korumalı sistem tüm Ethernet tabanlı haberleşme protokollerine açıktır ve Profinet için optimize edilmiştir. Phoenix Contact’ın Inline Modular ve Inline Block I/O sistemlerini tamamlamaktadır.


Şekil 2: Phoenix Contact Axioline sistemi ile işletmelere kolay montaj ve kullanım kolaylığı imkanı sağlamaktadır. Ayrıca sistem her uygulamaya uyumlu olmasıyla da büyük avantaj sağlamaktadır.

Sistem ve makinelerinizin giriş ve çıkış verilerini toplayın. Phoenix Contact her kullanıma uygun IP65/67 korumalı çok zengin I/O cihazları sunmaktadır - modüler veya kompakt, metal veya plastik, Ethernet ağı veya fieldbus sistemi. SPEEDCON hızlı kilitleme montajda zaman kazandırır. Belirgin göstergeler ve uyarı mesajları duruşları asgariye indirger.
 

Axioline Sisteminin Avantajları Nelerdir?


► Sağlam tasarım ve geniş aralıklı çalışma sıcaklığı sayesinde uzun işletme ömrü ve yüksek süreklilik

► Metal veya plastik, modüler veya kompakt – her bölge için doğru muhafaza

► IO-Link haberleşmesi sayesinde daha fazla esneklik işlevsel çeşitlilik


Axioline E saha montajı için blok tasarımlı I/O sistemidir. Ethernet bazlı tüm haberleşme protokollerine açık ve iki muhafaza tipinde mevcut olup çözümünüz için maksimum esneklik sağlar.


 
SPEEDCON hızlı kilitleme sistemi hızlı ve kolay montaj sağlar ve montaj süresini kısaltır. Axioline E mekanik yükler, EMC etkileri ve ortam etkileri söz konusu olduğunda oldukça dayanıklıdır. Bağlantı noktalarının azalması ve bir kabloda 2 x 12 A taşınabildiği için M12 geçmeli güç konnektörü montajı basitleştirir.


Kaynak: 



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar