elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yazılımda Çok Yönlülük I Müşteri İşlemleri İçin Geliştirilen AC Sürücüler

Hemen hemen her aracın fonksiyonelliğinin özelleşmiş yazılımlar tarafından belirlendiği dijital bir dünyada yaşamaktayız. 20 yılı aşkın bir süredir AC sürücüler için de durum böyledir. Müşteriler, kendi ihtiyaçlarını belirleyip uygulama yazılımları isteyebilir ya da tamamen bağımsız uygulama yazılımları geliştirilebilir. Bu sürücülerin fonksiyonlarının ihtiyaçlara göre özelleştirilmesi açısından müşterilere büyük fayda sağlamaktadır. Nesnelerin interneti etkisi ve gelişmiş müşteri gereksinimleriyle, gelecekte AC sürücü programlanabilirliği daha da özelleşmiş çözümler sunacaktır.



A- A+
28.06.2016 tarihli yazı 8218 kez okunmuştur.

DANFOSS Sürücülerin Yazılım Çözümleri


Vacon, 1995 yılında, dünyanın ilk AC sürücü jenerasyonu olan CX jenerasyonunun yazılımını uyarladı. Bu uyarlama proses kontrolü için ilk evrensel programlama dili standardı olan IEC 1131-3 standardına dayalı yazılım kullanılarak mümkün olmuştur.



Daha sonra IEC 61131-3 olarak adlandırılan bu standart günümüzde fabrika otomasyon sistemlerinde kullanılan PLC'lerin (Programlanabilir Lojik Kontrol) programlanması için kullanılan programlama dillerini tanımlamaktadır. En yalın haliyle söylemek gerekirse her Vacon sürücü dahili PLC hafızasına sahiptir. Bu özellik sayesinde AC sürücünün çalışmasını daha verimli kılarak AC sürücünün proses uygulamalarındaki sorumluluğunu arttırmaktadır. Ayrıca proses seviyesine göre programlan mış aksiyonlar sergiler.


VACON Müşterilerine Değer Katar


Vacon, genel ve genel olmayan amaçlı uygulamalar için yazılımlar geliştirirken, özel uygulamalarına yönelik yazılımları da müşterilerine hizmetine sunmuştur.
 

Müşteriler, kendi ihtiyaçlarını belirleyip, bu ihtiyaca yönelik özel uygulama yazılımlarına ihtiyaç duyabilir ya da tamamen bağımsız uygulama yazılımları geliştirilebilir. Bu sürücülerin fonksiyonlarının ihtiyaçlara göre özelleştirilmesi açısından müşterilere büyük fayda sağlamaktadır.


Müşteri Süreçleri İçin DANFOSS Sürücüler


DANFOSS sürücüler için en önemli olan hususlardan birisi müşteri ihtiyaçlarıdır. Öncelikle müşteri süreçlerini dikkate alan DANFOSS sürücüleri için çeşitli ürün geliştirme opsiyonları bulunmaktadır. Bu bizlere yeni ve özgün çözümler geliştirmek için fırsat sağlamaktadır.
 

Aynı şekilde AC sürücüler çeşitli varyanslarla kullanılmak üzere çeşitli bilgileri toplayan cihazlar veya yazılımlara uygun olarak tasarlanmıştır.

HVAC sistemler, gemi elektriğinin elde edilmesinde (Grid Converters), asansör, vinç sistemleri gibi bir çok alanda AC sürücüler yer almaktadır. Filtreler gibi dış donanımlarda farklı kullanım senaryoları arasında farklılık olmakla birlikte aynı yazılım donanımla çeşitlilik ve değer sağlanır.


Geleceğin AC Sürücüleri


İnternetin gelişmesi ve müşteri ihtiyaçlarının günden düne artmasından dolayı gelecekte AC sürücü programlanabilirliği daha da özelleşmiş çözümler sunacaktır. Bu trend gelecekte AC sürücülerin daha zorlu süreçlerde kullanılmasını sağlayacaktır. Veri işleme, zeka, öğrenme gibi yeni alanlar AC sürücü yazılım fonksiyonları arasına girecektir.

Kendi yedek parçasını sipariş edebilen ve işlem düzeyindeki arızalarını giderebilen AC sürücüler arıza tahmini yapabilme gibi özellikleriyle de tercih sebebi olmaktadır. Tüm bu özellikler müşteri süreçlerine göre eklenmiş olup, onların işlerini hızlandırmakta ve kolaylaştırmaktadır.




Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar