elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

VLT® FCD 302 I Zorlu Ortam Şartlarına Dayanıklı IP66 Desentral Motor Sürücü

Desentral sürücülerin tasarımı ve işlevselliği üzerine DANFOSS'un yeni nesil VLT® FCD 302 desentral frekans konvertörü çıtayı iyice yükseltmiştir. Bu yazımızda DANFOSS'un kablolama maliyetleri gibi maliyetleri en aza indiren, hijyenik tasarımının yanı sıra IP66 üst düzey güvenlik sınıfında bulunan VLT® FCD 302 desentral frekans konvertörünü inceleyeceğiz.



A- A+
29.04.2016 tarihli yazı 9078 kez okunmuştur.

Desentral Frekans Konventörlerinin Merkezi Sürücü Kurulumlarına Göre Maliyeti ve Avantajları



Çok sayıda motor içeren tesisatın geniş bir alana yayıldığı şişeleme tesisleri, yiyecek hazırlama ve paketleme tesisleri gibi yerlerde onlarca, belki yüzlerce frekans konvertörünün birlikte çalışması gerekir ve bunun için geniş bir alan gereklidir. Bu gibi durumlarda sadece kablolama bile çok büyük maliyetlere sebep olur. VLT® FCD 302 bu gibi maliyetleri en aza indirmek için tasarlanmış muazzam bir üründür.



Yeni nesil VLT® FCD 302 Desentral Sürücü tüm sadeliği ve sağlamlığıyla göze çarpmaktadır. Motorlara yakın sürücülere monte edilerek çoklu motor kurulumları için önemli avantajlar sunar. Desentral sürücülerin sunduğu, "her şey tek kutuda konsepti" maliyeti önemli ölçüde azaltmaktadır. Geniş alan kullanma gereksiniminin azaltılması, dahili dağıtılmış I/O sistemi, kontrol odası maliyetlerinin kesimi, kontrol kablolarının sade olması ve güç kablosu maliyetlerinin azaltılmasıyla desentral sürücüler merkezi sürücülere göre daha avantajlıdır. Hijyenik tasarımları ve yüksek dinamik performanslarıyla da dikkat çekmektedirler. Desentral sürücüler yiyecek ve içecek konveyörleri, paket taşıma bantları, ayıklama sistemleri gibi yerlerde oldukça başarılı olmaktadır. Özellikle hijyenin ön planda olduğu yiyecek içecek sektöründe tercih edilebilir sürücülerdir.
 

FCD 302 Tek Kutu Konsepti Toplam Sahip Olma Maliyetini Düşürür




Kompleks ekipmanlar satın alırken, karar verme sürecindeki birincil odak noktası toplam sahip olma maliyetidir. Düşük maliyet, ilk satın alma sürecinde akıllı bir yol olarak kabul edilir. Fakat ilk alış maliyetinden çok ürünün bütün yaşam döngüsü boyunca etkileyici faktörlerin maliyete olacak etkisi mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Sipariş maliyetlerinden işletme ve bakım maliyetlerine kadar tüm faktörleri birleştirdiğimizde tahmin dilenden daha büyük maliyetlerle karşılaşılabilir. Yeni nesil VLT FCD 302, tek kutu konsepti kullanıcılara n düşük toplam satın alma maliyetini sunmaktadır.

VLT FCD 302 bir motoru kontrol etmek için gerekli olan her şeyi IP66 üst düzey güvenlik sınıfında tek bir kutuda toplamıştır. Bu sayede sadece belirli kabloları bağlayarak motoru çalışmaya hazır hale getirebilirsiniz.



 

►Performans ve Operasyon


FCD 302’nin gelişmiş vektör kontrol stratejisiyle, motor sürücü bir kodlayıcıya ihtiyaç olmadan asenkron motorların yanı sıra kompakt, verimli, yüksek performanslı daimi mıknatıslı motorlarda da kullanılabilir.
 

►Dokümantasyon ve Parçalar


VLT FCD 302, küresel bir ürün olduğundan ürünle ilgili tüm dokümantasyon ve parçalara geniş bir dil aralığında ve geniş bir çevrede ulaşılabilir.


►Basit Arayüz


Ürün kontrol bölmesi ve kurulum kutusu arasında çok basit bir arayüz içermektedir. Bu sayede kullanıcıların işi oldukça kolaylaştırılmıştır.


►Basit Kurulum


Tek kutu konsepti kurulumun daha hızlı ve sağlam olmasını sağlamaktadır. Daha az montaj daha fazla tasarruf demektir. Daha az kablo kullanımı ve dâhili 24 V güç kaynağına sahip olmasıyla kurulum basitleştirilip maliyet azaltılmıştır.


►İşletmeye Alma Süresi


Tek kutu konsepti işletmeye alma süresini önemli ölçüde azaltmıştır. Çok dilli grafik ekranı ve yerleşik kılavuzuyla, kılavuz aramak için harcanan zamanı azaltır. Gelişmiş insan makine arayüzü sayesinde ekran sadece kullanıcı için önemli olan parametreleri gösterir ve işleri hızlandırır.


►Gelişmiş Sorun Giderici


FCD 302 muhtemelen DANFOSS’un şimdiye kadar geliştirdiği servis için en basit ve en kolay ulaşılabilir ürünüdür. Kendi sorun gidericisi ve yerleşik kılavuzuyla sorunlarını kendi kendine giderebilir. Tüm sorunlar gözlemlenebilirdir ve kolay erişim için bir bellekte tutulur.

Desentral sürücülerin sağladığı tüm faydaları gelişmiş teknolojisi ve basit bir arayüzle birleştiren DANFOSS’un IP66 güvenlik sınıfında bulunan ve tüm şartlarda en iyi şekilde çalışan yeni nesil motor sürücüsü VLT FC 302, hem tasarım, hem sağlamlık hem de maliyet açısından kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak üstün performansıyla da işlerinizi hızlandıracaktır.




Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar