elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

VİKO, Verimliliğinin Önemini Vurguladı

Viko, sosyal sorumluluk projelerine dünyamız açısından önem taşıyan Enerji Verimliliği Haftası'nda bir yenisini daha ekledi. Enerji ve verimliliğin öneminin çocuklu yaşlardan başlamasını destekleyen programda VİKO Karre Kids Çizgi Film Atölyesi öğrencileri tarafından oluşturulan “Elif ve Enerji Çocuk” adlı film izleyicilerle buluştu.



A- A+
23.01.2014 tarihli yazı 10893 kez okunmuştur.
Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çocuklar ve enerji verimliliği konulu programa İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Vekili, Sancaktepe mülki amirleri, eğitimciler, öğrenciler ve VİKO yöneticilerinin katıldı. Çevre kirliliğinin gün geçtikçe artan dünyamızda enerjide verimliliğin son derece önemli olduğu ve toplumu küçük yaşlardan itibaren eğilmesi gerektiği yönünde açıklamalar yapıldı.
 
Protokol konuşmalarının ardından EVD Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ergin KAYA enerjinin ve enerji verimliliğini önemi vurgulayan açıklamalarda bulundu. VİKO Karre Kids Çizgi Film Atölyesi’ne vesile olan VİKO’ya ve Animatörler Havva Kangal Erdoğan, Ezgi Çelik ile proje lideri Öğretmen Nurhayat Karakoç’a İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birer plaket takdim edildi.
 
 


VİKO Karre Kids Çizgi Film Atölyesi: Elif ve Enerji Çocuk
 
VİKO’nun Sancaktepe’de düzenlediği “Işığını Paylaş Öğretmenim” yarışmasında 1. olan İbni Sina İlkokulu öğrencilerinin Karre Kids Çizgi Film Atölyesi'nde yaptığı “Elif ve Enerji Çocuk” filmi izleyicilerden tam not aldı. Enerji verimliliğini konu alan çizgi film, program sonunda öğrenciler tarafından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı’na teslim edildi. 



 İlginizi Çekebilir : Elektrik Tasarrufu İçin İpuçları | Çocuklar İçin Elektrik 


 
İstanbul’daki tüm anaokullarına dağıtılarak film sayesinde öğrencilerin enerji verimliliği konusunda bilinçlenmesi sağlanacak. Böylelikle henüz ilkokul seviyesindeki öğrenciler, ortaya çıkardıkları bu çizgi film ile önemli bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmiş olacak.
 
 
Enerji Verimliliğinden Hepimiz Sorumluyuz
 
 

 
VİKO KSS Kurul Başkanı Gülay SELKİ “Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu. Enerji verimliliği gerek ülkemiz ve gerekse tüm dünya için her geçen gün önem kazanan, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için alınacak sorumlulukların da önceliğini belirleyen bir kavram. Enerji verimliliği doğal kaynaklar ve sürdürülebilir kalkınma konularında ‘Hepimiz Sorumluyuz’ anlayışı ile yaşam faaliyetlerimizi yürütmek, sorumlu davranmak zorundayız. VİKO olarak; yerel kalkınmaya destek sorumluluğu şeklinde ele aldığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Aydınlık Sancaktepe İçin Eğitimde Yenileşim’ projesi ise ilçemizin eğitim kalitesini artırmaya destek olacak bir noktaya geldi. Bugün büyük bir heyecanla sonuçlarını izlediğimiz VİKO Karre Kids Çizgi Film Atölye’miz, gerçekten eğitimde inovasyon adına önemli bir örnek oldu. Henüz ilkokul 2-3. sınıf öğrencileri tarafından yapılan ve üstelik enerji verimliliğini konu alan bu fil ile öğrenciler yeteneklerini ortaya çıkarma fırsatı buldu. Bu öğrenciler, aydınlık geleceğimizin kilidini açacak ve geleceğimizin teminatı olacaklar. O nedenle çok mutlu ve gururluyuz. Yerel kalkınmaya destek amacı ile yola çıktığımız projenin, enerji verimliliği gibi önemli bir kavrama eğitim materyali olacak düzeyde bir girdi sağlamış olması bizim için ayrı bir anlam taşıyor.” dedi. 
 
Program, enerji konulu afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ve VİKO Çocuk Tiyatrosu’nun enerji verimliliği konulu oyununu ile sona erdi.


Kaynak:


► 
► Hürriyet