elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ücretsiz PCB Çizim Programları

Bir elektronik kart tasarlamanız için sizlere PCB çizim programı gerekiyor. Piyasada bir çok PCB programı mevcut ve bu programların çoğu ücretli. PCB çizim programlarını inceledik ve en iyi 10 ücretsiz PCB çizim programlarınısizlere sunuyoruz. Devamı yazımızda...



A- A+
07.06.2014 tarihli yazı 96667 kez okunmuştur.
Bir elektronik kart tasarlamanız için sizlere PCB çizim programı gerekiyor. Piyasada bir çok PCB programı mevcut ve bu programların çoğu ücretli. Sizlere bu kartları tasarlamakta yardımcı olabilecek internet üzerinde mevcut en iyi PCB çizim programlarını araştırdık. Programlar;

ZenitPCB

Profesyonel baskılı devre (PCB) oluşturmak için mükemmel bir pcb düzen tasarım yazılım araçlarından biridir. Kısa sürede projelerinizi gerçekleştirmek için esnek ve kullanımı kolay bir CAD programıdır.

 

 
 

 
FreePCB

Microsoft Windows işletim sistemleri için üretilmiş ücretsiz, açık kaynak kodlu PCB tasarım editörüdür. Öğrenmesi ve kullanımı kolay, profesyonel kalitede iş yapabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Maksimum 16 kat bakır katman sağlarken 60 inç boyutunun üstünde çizimlere izin vermektedir.
 
 

TinyCAD

Üzerinde yüklü olarak gelen sembol kütüphaneleri ile çizimlerinize hemen başlayabilirsiniz. Yanı sıra tasarımlarınızı direk olarak yazdırabilir ve ya bir Word belgesine dönüştürebilirsiniz. Tasarımlarınızı web üzerinden paylaşmak için PNG bitmap olarak kaydetmek için TinyCAD kullanabilirsiniz.

 


 
Osmond PCB

Macintosh işletim sistemileri için üretilmiş esnek ve kullanım kolaylığına sahip bir baskılı devre çizim programdır. Sahip olduğu bir kaç özellik ise şöyle; neredeyse sınırsız çizim alanları, çizim katman sayısı, uygun parça sayısı, ve daha fazlası.
 


 
BSch3V

Microsoft Windows işletim sistemleri için üretilmiş ücretsiz bir şematik çizim programıdır. Adı Basic Schematic kısaltmasıdır. Programda çizim ve işlemleri basitleştirmek amacıyla sadece temel işlevlere yer verilmiş.
 

 
ExpressPCB

PCB çizimi öğrenmek ve kullanmak için en kolay programlardan biridir.
 

 
Kicad

Elektronik şematik diyagramlar oluşturmak ve baskılı devre kartı yapmak için yapılmış açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Herkesin elektronik tasarım çalışmaları yapması için tasarlanmıştır. Kendi çizim programınızı geliştirebilirsiniz.
 


gEDA

Linux tabanlı tüm işletim sistemleri üzerinde çalışan ve elektrik devre tasarımı, şematik yakalama, simülasyon, prototip ve üretim yapmak isteyenler için tasarlanan programdır. Şu anda gEDA elektronik tasarım projeleri için ücretsiz yazılım uygulamalarını olgun bir paketi ile sunuyor bunlar özetle şöyle sıralanabilir; şematik çizim, malzemeler faturalandırma, 20 netlist biçimleri içine netlisting, analog ve dijital simülasyon, ve baskılı devre kartı (PCB) tasarımı.
 

 
Fritzing

Fritzing tasarımcılar, sanatçılar, araştırmacılar ve hobi amaçlı elektronik ile yaratıcı çalışma yapanlar ile elektronik projeleri geliştirmesini desteklemek amacıyla yapılmış ilginç bir açık kaynak girişimidir.Fritzing projeleri belgelemek ve hatta üretimi için onları hazırlamak için sizlere elektronik devreler hakkında yardımcı olur.
 



► İlginizi Çekebilir : Fritzing Devre Tasarımı Eğitimi | Bölüm 1

 
DesignSpark PCB

DesignSpark PCB dünyanın en erişilebilir elektronik tasarım yazılımıdır. Öğrenmesi ve kullanımı kolay, önemli ölçüde konsept üretim süresini azaltmak için tasarlanmıştır. Bu eşsiz program özünde sizin dizenli PCB tasarlamanızı sağlayan güçlü bir yazılım motorudur.
 




KAYNAK:
 

electroschematics

HÜSEYİN BAYRAM HÜSEYİN BAYRAM Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar