elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Simotion Projectgenerator ile Hareket Kontrol Mühendisliğinin Daha Verimli Şekli

Bir proje yazılım mühendisi asla sıfırdan makine tasarımı ve program yapmaz. Benzer uygulamalarını kopyalayıp üzerinde modifikasyon yapar. Ancak program tasarımcısı programın detaylarına girerek istenilen fonksiyonları gerçekleştirir ve program modülerinin birbirleri ile olan bağlantılarını düzenler. Detaylar yazının devamında...



A- A+
18.08.2017 tarihli yazı 9108 kez okunmuştur.
Karmaşık yapıyla başa çıkmak ve verimli çalışmak için, modüler yazılımı kaçınılmazdır.

Bu nedenle bağımsız ve birbirlerini etkilemeyen modüller geliştirilmiştir. Her bir modülün verileri kendi içerisinde olup iletişim sadece tanımlanmış ara yüzlerle gerçekleştirilir.

Bu programlama yöntemi Simotion Hareket kontrol sisteminin standart özeliklerinden biridir. Software modüllerin ölçeklenebilirliği, donanımdan bağımsız olması ve fonksiyonların isteğe göre konfigürasyonu öncü ve yenilikçi bir yaklaşımdır. Modüller bir araç ile projenin kendisinin oluşturur.

Siemens bu ihtiyacı karşılamak üzere Projectgenerator "Simotion EasyProjecti geliştirdi.

Proje geliştirme zaman ve maliyetini azaltmak, daha verimli mühendislik çözümleri oluşturmak için ne yapılmalı? sorusunun cevabı şu olacaktır: Mühendislik projesini test edilmiş standart modüleri kullanıp otomatik olarak üretilmeli.  "Simotion EasyProject" de bunu sağlamaktadır
 

Projectgenerator Standart Modülleri
 

Simotion Projektgenerator ile Konverting Modulu


Simotion Projekgenerator ile onverting modülü, makine proesi için Uygulama-modülleri ‘’senkroniksen‘‘"Sarıc‘‘ ve  ‘‘gergi kontrol‘‘ yaratılabilir. Böylece makinanızı geliştirmede ve devreye almada daha verimli hale gelirsiniz.



Çözüm: Entegre edilmiş converting Applikasyonu gereken konfigürasyon ve parametrelerini destekler, arayüz programı ile kolayca yönetilir. Sonunda Generatör tarafından makina projesi üretilir, gereken teknoloji paketini ekler, program ve kütüphane bağlantılarını birleştirir.
 


Sarıcı


"Simotion Winder" ile standart sarıcı ve çözücü uygulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz, converting, folyo hattı, baskı makinaları, laminasyon, bobin veya tekstil makinalarında örneklerinde kullanılabilir.

Fonksiyon içeriği: Çap ölçer; Dancer pozisyonu – veya gergi kontrolü, pasif gergi kontrolu, gergi grafiği ve Tork-pre-kontrol.

Sarıcı makinanın birçok teknolojik sürecinde en önemli bileşeni. Simotion Winder standart uygulaması geliştirilmesi, Proje içerisinde tek bir sarıcı uygulama modülü ile çeşitlendirmek.
 

 

  İlginizi Çekebilir: İnsan Makine Etkileşimi


Rotary Kesim


Kesim uygulamasında bahsedilen kesme işlemi döner makas tipik uygulamalar için temel sağlar. Döner bir bıçak ya da delmede tipik olarak bir ya da daha çok bıçak sahip olan en az bir silindir içerir. kesme esnasında, silindirin çevresel hızı, kesme özellik ayarı gerçekleştirilir.
 


Uçar Testere


Uçar Testere uygulaması basit ve hızlı bir şekilde testereler uçan veya makas uygulaması için bir çözümdür. Bir kesim yapmak için, uçan testere mutlak pozisyonda malzemeye senkronize edilir. Testere veya bıçak kesme işlemini yapar, kesim tamamlandığında, testere arabası durur ve başlangıç pozisyonuna geri gider.
 


► Yazar: Murat Gencarslan

Siemens Türkiye Ürün Yöneticisi / Üretim Makinaları Otomasyonu Simotion / S7-1500T T.B. Elektronik Müh.

Kaynak: 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar