elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Rüzgar Enerjisi Şehri:
İzmir

Ülkemizin rüzgar enerjisi alanında yaptığı yatırımlar hızlı bir şekilde artmaya devam ederken, en dikkat çekici il olarak İzmir göze çarpıyor. Son verilere göre Türkiye’nin rüzgar enerjisinin yüzde 19’u İzmir’de üretiliyor.



A- A+
14.03.2018 tarihli yazı 7580 kez okunmuştur.
Türkiye son 10 yılda rüzgar enerjisi kurulu gücünde önemli bir yol aldı. 146 MegaWatt’lık kurulu gücü 47 kat artarak, 6.872 MegaWatt’a ulaştı. Kurulu güce iller bazında bakıldığında ise İzmir bu alanda en önemli şehirler arasında bulunuyor. Bu gücün yaklaşık yüzde 19’u yani 1.331 MegaWatt’ı İzmir tarafından karşılanıyor.

İzmir’i takip eden diğer iller baktığımızda ise 1.069 MW ile Balıkesir ve 660 MW ile Manisa takip ediyor. Ayrıca İzmir’de 53 MW kapasiteli rüzgar santrali yatırımı devam ediyor. Yani İzmir, bu alanda daha da büyüme gösterecek.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) kapsamında İzmir yatırım alma potansiyeli olan iller arasında bulunuyor. YEKA projesi devreye alındığında her yıl üretilecek olan 3 milyar kW/saat’lik elektrik enerjisi ile ortalama 1 milyon 100 bin evin elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
 

Güneş enerjisi ile birlikte yenilenebilir enerji alanında ülkemiz için büyük bir potansiyeli olan rüzgar enerjisine yönelik proje ve planlamalar devam edecek. Rüzgar kapasitesi ve bünyesinde bulundurduğu firmalar ile Ege Bölgesi bu alanda lider çalışmalara imza atıyor. İzmir’de TPI Kompozit, Enercon ve LM Wind Power gibi dev şirketler bulunuyor.

Kaynak:

Yerel Ajanslar
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.