elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

QUINT POWER |
Güvenilir 24 V DC Besleme

Tüm sektörlerde en yüksek önceliğe sahip olan şey sistemin enerjisiz kalmadan maksimum kullanılabilir olmasıdır ve bunun için güvenilir bir güç kaynağına ihtiyaç vardır. Quint power, güvenilir 24 V DC besleme için kapsamlı ve eksiksiz bir çözüm sunmaktadır. Güç kaynakları, DC/DC dönüştürücüler, yedekleme modülleri ve UPS sistemleri gibi mükemmel şekilde koordine edilmiş ürün yelpazesindeki tüm bileşenler, ayrı ayrı olarak veya bir set halinde kullanılarak kesintisiz ve son derece güvenilir bir sistem işlerliği sağlar. Bu makalede Phoenix Contact’ın Quint güç ürün grubu incelenecektir...



A- A+
08.09.2021 tarihli yazı 6187 kez okunmuştur.
Sistemin sorunsuz işlemesi ve makinelerin devamlılığı konuları, ciddi maliyete neden olan duruş sürelerini önlediklerinden her zaman için en büyük öncelik olmuştur. Güç beslemesi için komple bir sistemin kullanılması özellikle kritik uygulamalarda avantaj sağlar. Şebeke voltajındaki dalgalanmalar, kısa süreli kesintiler, uzun kablolar, offshore ve uzak sistemler - kapsamlı bir sistem yaklaşımı ile her uygulamaya uygun bir çözüm sunar.
 

 
Kapsamlı sistem: Quint güç kaynağı grubunun geniş ürün yelpazesi hemen hemen tüm uygulama alanları için çözümler sağlar.


İlginizi Çekebilir: QUINT Power Plus 

Uzun vadede yüksek sistem kullanılabilirliği sağlayan bir güç kaynağı çözümünü öne çıkaran nedir? Güçlü teknolojinin yanı sıra, entegrasyon özelliği ve komponentlerin uyarlanabilmesi de bu bakımdan önemli bir rol oynar. Yüksek demeraj akımlı motorların çalıştırılması, valf anahtarlama işlemleri, 24V DC ile çalışan birden fazla cihazın eşzamanlı olarak çalıştırılması gibi yükler ve hatta mevcut sistemlerin genişletilmesi, güç kaynağı açısından belirli zorlukları beraberinde getirir. Bu noktada Phoenix Contact’ın Quint güç ürün grubu, nominal akımın üzerinde hem sürekli bir ek güç rezervi hem de kısa süreli ancak yüksek kapasiteli dinamik bir rezerv imkânı sunar.



 

Seçici Sigorta Açtırma (SFB) Teknolojisi


Bir arıza durumunda yüklerin korunması söz konusu olduğunda, DC sigortaların güvenli şekilde atması önemli bir noktadır. Standart minyatür devre kesiciler, eriyen telli sigortalar, elektronik sigortalar gibi her tür sigorta, bir kısa devre durumunda hızlı ve seçici bir şekilde atarak devreyi kesmelidir. Ayrıca arıza, paralel bağlı diğer yüklere etki etmemelidir. Bunun için yüksek çıkış akımı verebilen ve bu esnada çıkış gerilimi de sabit kalabilen bir güç kaynağı sistemine ihtiyaç vardır. Phoenix Contact tarafından geliştirilen SFB (seçici sigorta açtırma) teknolojisi bu konuda gerekli desteği sunar. Standart minyatür devre kesicileri açtırmak için 15 ms boyunca nominal akımının 6 katını verebilir. Bu, 24 V DC devreleri açısından güvenilir ve uygun maliyetli bir sigorta koruma özelliği sunar. Böylece sadece arızalı olan akım yolu devre dışı kalır, arıza tespit edilmiş olur ve diğer önemli sistem parçaları çalışmaya devam eder.


Kolay Entegrasyon


Quint power, içinde güç kaynakları, DC/DC dönüştürücüler, yedekleme modülleri, kesintisiz güç kaynakları (UPS) ve aküler gibi 100’den fazla ürünün olduğu bütün bir ürün gamı sunar. Ürünler, hemen hemen her türlü uygulama senaryosu için kombine edilebilir. DC/DC dönüştürücü ile kullanıldığında elektriksel olarak izole edilmiş, dönüştürülmüş, uzun kabloların ucunda gerilimi yükseltilmiş bir 24V DC elde edilir. Bu, özellikle iki cihaz arasında galvanik izolasyonun istenmesi veya farklı besleme voltajlarına sahip cihazların karışık olarak kullanılmasına olanak sağlar.

İsteğe bağlı yedek modülerin yer aldığı Quint ürün yelpazesi, her tür uygulamada yedek güç beslemesi sağlar. Güç besleme sisteminin tüm noktalarında yapılan ayrıntılı izleme fonksiyonlarının yanı sıra, Quint yedekleme konsepti fonksiyonel emniyet için SIL 3 sertifikasyonu sunar ve bu sayede sistemin operasyonel güvenliğini artırır.
 Yedekleme modülleri üzerinden kesintisiz çalışma: Bu yedekleme özelliğini gerçekleştirebilmek için iki güç kaynağı paralel olarak bağlanır ve yedekleme modülleri kullanılarak birbirinden ayrıştırılır. 

Quint ailesinin kesintisiz güç kaynağı sistemi, şebeke dalgalanmalarında, kısa süreli şebeke kesintilerinde veya arıza halinde veri güvenliği nedeniyle kısa süreliğine korunması gereken kritik ve hassas cihaz devrelerinde kullanılır. Quint ailesindeki enerji depolama seçeneklerindeki çeşitlilik sayesinde, geniş çalışma sıcaklığı, uzun şarj-deşarj döngü sayısı, uzun tampon süresi gibi ihtiyaçlarınıza uygun ürünler bulunur.


Önleyici Bakım


Giderek daha fazla sistem operatörü, nerede ve ne zaman olursa olsun sistem hakkında kapsamlı bilgi almak istemektedir. Örneğin, zaman alan ve maliyetli servis çağrılarını azaltmak adına uzaktaki sistemlerin izlenmesi mümkün olmalıdır. Bu sayede saha ziyaretlerinin sayısı azalmakta ve daha az bakım çalışması gerekmektedir. Bunu sağlamak için, sistem ayrıntılı bir biçimde izlenmektedir; ilgili tüm bilgiler herhangi bir zaman diliminde görüntülenebilmektedir. Sadece izleme desteği sunmayıp, ek olarak iletişim de kurabilen cihazlar için bu tip uygulamalar idealdir.

Quint grubundaki ürünler, giriş geriliminden yüke kadar kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen izlemenin yanı sıra, aynı zamanda çalışma ve akü durumlarını izleme ve görüntüleme imkanı da sunar. Phoenix Contact’ın tescilli IQ Teknolojisi, bağlı haldeki aküleri izler ve akıllı bir akü ve yük yönetim sistemi ile hizmet ömürlerini en üst noktaya taşır. Akü algılama ve şarj parametrelerinin ayarlanması tamamen otomatik olarak gerçekleşir. Akü ve kesintisiz güç kaynağı sistemiyle ilgili her türlü veri, dünyanın her herhangi bir noktasından herhangi bir zamanda endüstri standardı Ethernet arayüzleri aracılığıyla görüntülenebilmektedir.

Kesintisiz güç kaynağı: Sistem, bir akü ile (sağda) kombine edildiğinde, birkaç saniyeden birkaç saate kadar değişen sürelerde beslenmeye devam eder - akü ve UPS cihazı hakkında bilgilere dünyanın her yerinden İnternet aracılığıyla ulaşılabilmektedir. 
 


Dijital İkiz


Mühendislik süreçlerinde verimlilik için önemli olan bir nokta da, kullanılan CAE programlarına ait veri portallarında eksiksiz, kesin ürün bilgilerinin bulunmasıdır. Tüm Quint bileşenleri dijital olarak tanımlanır ve bileşenlerin, ETIM veya eCl@ss gibi standart ürün bilgileri bulunur. Projeye ait ayrıntılı planlama ve görüntüleme yazılımı kullanılarak, veriler tüm standart CAE programlarından okunabilmekte ve otomatik olarak bir klemens dizisi konfigürasyonuna dönüştürülebilmektedir.
 


Dijital ürün verileri: Quint power ürün ailesinin dijital kullanılabilirliği sayesinde, sistem planlanması son derece basit hale getirilmiştir.


İlginizi Çekebilir: Fotovoltaik Konusunda Tüm İhtiyaçları Karşılayan Otomasyon Sistemi | ILC 151 ETH

Quint güç kaynakları, istenirse internet sitemizdeki Quint konfigüratörü kullanılarak hazır parametrelendirilmiş olarak tedarik edilebilir. İstenirse, Push-in ve vidalı bağlantı teknolojileri arasından seçim yapılabilinir.

Quint power – 24 V’luk güvenilir enerji için kesin çözüm:

 Yenilenmiş 24V: Quint güç kaynağı ve DC/DC dönüştürücünün birlikte kullanımı sayesinde artık uzun kablolar bir sorun olmaktan çıkıyor; bir yükü galvanik izolasyonla ayırabildiğiniz gibi, farklı çalışma gerilimlerine sahip cihazlarla da kullanabilirsiniz.

 Bağımsız 24V: Yedekli bir güç besleme sistemi, Quint güç kaynağı ve uygun yedekleme modülleri ile oluşturulur.

 Kesintisiz 24V: Quint güç kaynağı, UPS ve aküleri bir arada kullanıldığında, şebeke arızaları, kısa süreli şebeke kesintileri veya gerilim dalgalanmaları sırasında güvenilir bir güç beslemesi elde edilmiş olur.

 Daha fazla bilgi için: phoe.co/continuouspower

Kerem Kökel
Endüstriyel Elektronik Ürün Grubu Yönetmeni 


Kaynak:
 
     

                                                        

                   

 

 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar