elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mitsubishi Deniz Suyundan Anten Geliştirdi!

Anten denilence hepimizin aklına metalik bir iletken geliyor. Ancak Mitsubushi, deniz suyunu kullanarak yaptığı SeaAerial anteniyle bu algıyı yıkıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
03.02.2016 tarihli yazı 8289 kez okunmuştur.
Radyo frekans sinyallerinin iletiminde görevli olan antenler, yıllardır karşımıza metalik bir yapıda karşı çıkıyor. İletken özellikteki antenlerde çeşitli geliştirme çalışmaları yapılmış olsa da genel olarak metalik yapı hep sabit kalmıştır. Mitsubishi ise inovatif bir yaklaşımla deniz suyunu kullanarak anten geliştirdi. Peki nasıl mı?
 



►İlginizi Çekebilir: Antenler ve Çeşitleri


SeaArial isimli yeni anten teknolojisi, pompa ve yalıtılmış bir püskürtücüden oluşuyor. Yalıtımın sağlanabilmesi ve deniz suyunun ulaşacağı ideal çekim mesafesinin ayarlanabilmesi için sistemdeki püskürtücü başlık özel olarak hazırlanmış. Mitsubishi yetkililerinin açıklamasına göre SeaArial %70 verimlilikle çalışabiliyor ve deniz suyunun bulunduğu her noktada kullanılabiliyor.
 


Daha önce Google, 2009 yılında deniz suyundan anten çalışmasında bulunmuş ancak projenin devamı gelmemişti. Özellikle geri dönüşümün sağlanabilir olmasının ardından, ada ülkeleri ve denize kıyısı olan yerleşim bölgelerinde gelecekte deniz suyundan antenler görmek mümkün olabilir.

2009 yılındaki deniz suyundan anten yapmı projesinin videosunu izleyebilirsiniz;

 


Kaynak:
 

engadget

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.