elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mersin Anamur Tünelleri Schréder ile Aydınlanacak

Dünyanın lider aydınlatma firmalarından ve sadece aydınlatma için değil, aydınlatma kontrol sistemlerinin de çözüm ortağı olan Schréder Akdeniz sahil şeridinde projesi devam eden 3 tüneli aydınlatacak. Tünellerin aydınlatılmasında Schréder AF4 yüksek basınçlı sodyum buharlı tünel aydınlatma armatürleri kullanılacak.



A- A+
18.05.2015 tarihli yazı 9726 kez okunmuştur.

 

Akdeniz sahil şeridinde 3 karayolu tünelinin aydınlatmasını üstlenen Schréder, bölgede önemli bir fark yaratacak. Dünyanın birçok ülkesinde yaptığı tünel aydınlatmalarıyla, önemli referanslara sahip olan Schréder, Akdeniz sahil yolu projesi kapsamında yer alan Mersin Anamur Gazipaşa yönünde ve Mellec Köyü mevkiinde yapımı devam eden 3 ayrı karayolu tünelini, AF4 yüksek basınçlı sodyum buharlı tünel aydınlatma armatürleri ile aydınlatılıyor. Akdeniz sahil şeridinde trafikte önemli bir fark yaratacak olan 3 tünel 793, 513 ve 481 metre uzunluklarında ve ikişer tüpten oluşuyor. 
 


 

 
 
Yaklaşım Yollarında Ambar 3 Serisi Kullanılıyor
 
3 tünelde de 2 şeritli ve tek yönlü trafiğe sahip her bir tünel tüpü için tasarım parametrelerine uygun projelendirme, Schréder tarafından gerçekleştiriliyor. Tünel aydınlatmasının yanı sıra tünel yaklaşım yollarının aydınlatması da 250W yine yüksek basınçlı sodyum buharlı AMBAR 3 serisi armatürler ile sağlanıyor. Ana faaliyet alanlarından biri tünel segmenti olan ve 40 yıldan fazla bir zamandır tünel aydınlatmasında uzmanlık ve tecrübeye sahip olan Schréder; tünel aydınlatması alanında çözüm ortağı olduğunu hem ürün portföyü hem de mühendislik hizmetleriyle vurguluyor. Tünel aydınlatma çözümlerinde dış aydınlatmayla uyumlu, görsel konforu yüksek ve minimum enerji tüketimi hedefleyen Schréder; ürünleri ile güvenlik konusunda da önemli bir fark yaratıyor.
 



  Schreder tarafından yaklaşım yollarında yürütülen çalışmadan bir görüntü

 

 
Schreder İstanbul Tünel Aydınlatma Semineri
 
Güvenli bir tünelin ilk ve en önemli unsurunun doğru aydınlatma olması gerekliliğine dikkat çeken Schréder, atılacak adımlar ve sektörün geleceğine katkıda bulunmak amacıyla çözüm ortakları ile bir arya geliyor. Bu kapsamda; Schréder Mart ayı sonunda İstanbul’da düzenlenen ve 2 gün süren seminerde çözüm ortaklarıyla buluştu. Schréder Group AR-GE Merkezi R-TECH Proje Lideri (Application Project Leader)  Raoul Lorphevre tarafından verilen eğitimde Tünel Aydınlatma Tekniği ve LED’li Tünel aydınlatması konularında teorik bilginin yanı sıra örnek proje adımlarıyla desteklenen kapsamlı bir bilgi ve deneyim paylaşımı gerçekleştirildi.



  Schreder tarafından Tünel Aydınlatma Tekniği ve LED’li Tünel aydınlatması konularında düzenlenen eğitimden bir kare 

 
Kaynak:

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır