elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İlk Yerli Haberleşme Uydusu

Türkiye son günler de yeni gelişmelere imza atıyor. Her geçen gün yerli ürünlerle ilgili güzel haberler alırken şimdi de güzel bir haber haberleşme uydusu için geldi. TAI yerli haberleşme uydusu için kolları sıvadığını açıkladı. Detaylar haberimiz de...



A- A+
22.12.2014 tarihli yazı 8107 kez okunmuştur.
Türkiye son günlerde yeni gelişmelere imza atıyor. Havacılık ve uzay sanayi sistemlerinde Türkiye'nin merkezi olarak gösterilen TAI, 2020 yılında uzaya fırlatılacak TÜRKSAT 6A uydusunun üretimi için kolları sıvadı. Kendi haberleşme uydumuzu kendimiz yapmış olacağız. 
 


►İlginizi Çekebilir : Zekamızı Nasıl Geliştirebiliriz?


 
TAI TÜRKSAT 6A projesinin tamamlanmasıyla, Türkiye dünyada kendi haberleşme uydusunu yapabilen 10 ülkeden biri olacaktır. Bu hem bizim için hemde hava ve uzay sistemlerinin Tükiye'deki merkezi TAI için çok önemli bir adım olacak.
 

 
TÜRKSAT 6A; TÜBİTAK Uzay Araştırmaları Enstitüsü, TAI, ASELSAN ve CTECH gibi sektörün dev isimleri arasında iş birliği olacak. TÜRKSAT 6A Uydusunun montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri de TAI'de kurulu bulunan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
 

 

 
Projenin finansmanlığını ise TÜBİTAK, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, TÜRKSAT A.Ş. ve TÜBİTAK Başkanlığı tarafından yapacak.
 
 
 
Geçtiğimiz aylarda Türksatın değişmesiyle Hd kalite görüntüye kavuşmuştuk. Yerli haberleşme  uydumuzla bakalım neler olacak,  2020 yılını merak ve heyecanla bekliyoruz.

 
Kaynak:
►kokpit.aero
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.