elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hidroelektrik Santrallerde Jeneratör Kesicisi

Vakum jeneratör-kesiciler, hidroelektrik santrallerinin yük akımlarının sık değiştirilmesi ve santralin ilk kalkış işlevselliği gibi özel talepleri için birçok fayda sağlamaktadır. Detaylar Siemens Türkiye'den Sn Mehmet Tüven'in katkılarıyla yazının devamında...



A- A+
26.01.2017 tarihli yazı 9145 kez okunmuştur.

Vakum Kesme Teknolojisi

 

400 MW'a Kadar Optimum Çözüm


Siemens yüksek akım ve jeneratör şalt sisteminde vakum teknolojisi, 20 yıldan fazla süredir müşterilerinin ihtiyaçları dikkate alarak yüksek teknolojini geliştirdiğimiz bir sistemdir.

Modern vakum jeneratör - kesiciler, IEEE C37.013’ye göre test edilmiş olup, güvenilir senkronizasyon sağlaması ve herhangi bir sınırlama olmaksızın maximum işletme güvenliği ile hidroelektrik ve diğer enerji santrallerinde kullanılabilirler.

Vakum jeneratör-kesiciler, hidroelektrik santrallerinin yük akımlarının sık değiştirilmesi ve santralin ilk kalkış işlevselliği gibi özel talepleri için birçok fayda sağlamaktadır. Düşük ark enerjisi avantajı ile vakum jeneratör kesiciler, nominal akımlarında 10,000'e kadar anahtarlama yapabilirler. Bu özellik, bakım maliyetlerini düşürdüğü gibi yüksek kullanılabilirlik süresi ile işletme giderlerinin de minimumda tutulmasına büyük katkı sağlar.

Vakum teknolojili jeneratör kesiciler, yeni inşa edilen hidroelektrik santralleri ile aynı zamanda hem rehabilitasyon ve hem de modernizasyon projeleri için özel çözümler sunarlar.
 

Fabrikada montaj ve testi yapılmış sistemler olarak, doğrudan santralde uygulamaları yapılabilir. Kompakt yapısı ile vakum kesiciler, esnek şalt tasarımına imkan sağlayarak, yenileme çözümlerinde arka arkaya şalt entegrasyonu, fren ve ikaz kesicileri ile sınırlı bir alanda uygulama imkanı sağlarlar.

Siemens'in teknik uzmanlığı ve detaylı kalite kontrolleri ile sağlanan yüksek işletme güvenliği sayesinde müşterilerinin işletme giderlerini azaltmakta ve tesislerinin kesintisiz çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Müşterinin avantajları:

• Düşük maliyet ve işletme sürekliliği
• Minimize edilmiş montaj ve bakım masrafları
• Optimum personel güvenliği
• Çevre dostu tasarım
• Projeye özel uygulama


 

HB3'ün Önemli Özellikleri


HB3, 12.500 A’e kadar nominal akım gücü, doğal soğutma ve 100 kA anahtarlama kapasitesi, IEEE C37.013 standardına göre tip testleri yapılmış dünyanın ilk vakum kesme teknolojisi kullanılan jeneratör kesicisidir.

• Bakımsız vakum-kesiciler
• Kompakt tasarım, modüler gövde konsepti
• Şalt ve diğer ekipmanları ile uzun servis süresi (>20 yıl)
• Mevcut şalt ve kesici sistemleri ile kolay değişim
• Fabrikada montaj ve testi ile sahada hızlı uygulama
• İlave izleme sistemi gerektirmeyen uygulama

Yazar: Mehmet Tüven
Siemens A.Ş.
Enerji Yönetimi Bölümü
Çözüm, Sistem, Servis Satış Birimi



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar