elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Gıda & İçecek Sektöründe Siemens Çözümleri

Günümüzde gıda proses makinalarının performans ve emniyetinin yanında kusursuz temizlik, %100 hijyen ve buna uygun ürün kalitesi de çok önemlidir. Siemens, gıda makinelerinin daha hızlı, verimli ve hassas çözümleri ile daha hijyenik bir şekilde çalışabilmesine de önemli katkılar sunmaktadır. Siemens’in endüstriyel otomasyon alanındaki en son yeniliklerinden biri SIMOTICS 1FS2 servo motorları, gıda sektörünün temizlik ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özel olarak geliştirilmiştir. Gıda prosesinde uluslararası hijyen standartlarını sağlayan 1FS2 servo motorlar, sizlere hızlı ve yüksek kalitede sonuçlar sunmaktadır. Detaylar içeriğin devamında...



A- A+
09.08.2022 tarihli yazı 3700 kez okunmuştur.
Birçok imalat sektörü arasında, yiyecek ve içecek endüstrisi, hepimiz için temel ihtiyaçların karşılandığı en önemli endüstrilerden biridir. Gıda, insan beslenmesi ve temel gereksinimlerin sağlanması açısından özellikle pandemi gibi durumlarda çok daha fazla önem arz etmeye başladı. Bu süreçte gıda sektörü büyük bir ivme kazanarak büyüdü. Gıda üreticileri hızlı, hijyenik, az maliyetle ve daha yüksek kapasitede gıda üretimine odaklandılar. Endüstri 4.0 ve dijitalizasyonun da katkılarıyla gıda sektörüne özel çözümler sunmak için endüstriyel otomasyon alanında önemli gelişmeler oldu.

Günümüzde gıda proses makinalarının performans ve emniyetinin yanında kusursuz temizlik, %100 hijyen ve buna uygun ürün kalitesi de çok önemlidir. İnsan sağlığına uzanan bu yolda, gıda sektöründe hangi işletme olursa olsun üretim aşamasındaki ortamın ve makinelerin temiz, hijyenik ve gıda standartlarına uygun olması gerekmektedir. Global olarak gıda sektöründe lider firmalar hijyen ve temizlik konusunda uluslararası gıda standartlarına uygun çözüm arayışı içerisindedirler.



Gıda endüstrisi, giderek daha fazla kişiselleştirilen müşteri gereksinimlerini hızlı ve en yüksek kalitede karşılamak için maksimum esneklik ve üretkenliğe odaklanıyor. Siemens endüstriyel uygulamalarda, makina performansı ve emniyeti gibi birçok konuda liderliğini devam ettirdiği gibi gıda prosesinde uluslararası hijyen standartlarını sağlayacak yeni ürünlerle de fark yaratmaya ve liderliğini sürdürmeye devam etmektedir. Siemens, gıda makinelerinin daha hızlı, verimli ve hassas çözümleri ile daha hijyenik bir şekilde çalışabilmesine de önemli katkılar sunmaktadır.

Siemens’in endüstriyel otomasyon alanındaki en son yeniliklerinden biri SIMOTICS 1FS2 servo motorları, gıda sektörünün temizlik ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özel olarak geliştirilmiştir. Gıda prosesinde uluslararası hijyen standartlarını sağlayan 1FS2 servo motorlar, sizlere hızlı ve yüksek kalitede sonuçlar sunmaktadır.


 

 

Siemens Servo Sürücü ve Motorları


Siemens endüstride servo ürün ailesi olarak geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. SINAMICS V90 ve S120 servo sürücü çözümlerinin yanı sıra, aileye yeni katılan SINAMICS S210 servo sürücüleri ile de fark yaratmaya devam etmektedir. SINAMICS S210 servo sürücüleri ile kullanılan SIMOTICS 1FK2/1FT2 servo motorlardan sonra F&B sektöründe ön plana çıkan 1FS2 servo motorlar, ailenin en yeni üyesi olarak tasarlanmıştır. 1FK2/1FT2 servo motorlar akuple planet redüktör seçeneğine de sahiptir.

S210 servo sürücüler, tek kablo teknolojisi, dinamik yapısı ve dahili makine emniyet fonksiyonlarını desteklemesi ile ön plana çıkmaktadır. PROFINET-IRT üst seviye haberleşme ve kontrol sistemlerine uygundur. SIMATIC S7-1500/1500T kontrolcülerle kullanılarak TIA Portal’a entegre bir şekilde çalışmaktadır. TIA Portal’da oluşturulan teknoloji objeler yardımıyla hız, pozisyon ya da senkron eksenler açılarak kontrol edilebilir.


 

 

Gıda & İlaç Endüstrisinde Siemens Servo Motorları


SIMOTICS 1FS2 servo motorlar, paslanmaz çelik gövde ve pürüzsüz yüzey tasarımıyla gıda & ilaç sektörüne özel olarak tasarlanmıştır. EN60529 yüksek koruma sınıfı uyumluluğu sayesinde zorlu ve nemli ortamlarda daha güvenli çalışma imkanı sağlar.



Paslanmaz çelik gövdesi ve yerinde temizlemeye uygunluğu (CIP), gıda ve ilaç sektörüne özel standartları ve sertifikaları (EHEDG, FDA), yüksek pozisyonlama hassasiyeti ve yüksek koruma sınıfı (IP66, IP67, IP69) ile ön plana çıkan 1FS2 servo motorlar, gıda ve ilaç endüstrisi için beklentileri karşılayan çözümler sunmaktadır.



Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar