elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Muhafaza Sistemleri

Tesis ve işletmelerin verimli çalışmalarını süreklilik haline getirmeleri çok önemlidir. Bu nedenle endüstride bağlantı teknolojileri ve bağlantı sistemleri önemli bir yer oluşturmaktadır. Bu teknolojik ekipmanlar ile sistemlerin korunması ve birbirleriyle daha kaliteli bir çalışma sürdürmesi sağlanabilir. Elektronik cihazlar için muhafaza sistemlerinin nasıl olması gerektiği ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamında...



A- A+
02.06.2015 tarihli yazı 7835 kez okunmuştur.


Elektronik Cihazlar İçin Muhafaza Sistemleri Nasıl Olmalıdır?


Elektronik cihazların doğru ve verimli çalışmaları için muhafaza sistemleri ve bağlantı teknolojileri etkin rol oynamaktadır. Otomasyon merkezli çalışma sistemlerinin yaygınlık kazanmasıyla bilgi ve enerjinin kesintisiz olarak sağlanması da işletmelerde büyük önem kazanmıştır. Elektronik cihazlar için oluşturulan teknolojik muhafaza sistemleri sayesinde kolay ve hızlı bağlantının yanı sıra kaliteli bir koruma da gerçekleştirilmiş olur.  Bağlantı teknolojisi ve elektronik muhafaza aynı üreticinin ise birçok sinerji yaratılabilmektedir. Cihaz üreticileri geniş elektronik muhafaza ve bağlantı teknolojisine sahip olduğu için Phoenix Contact'ı tercih etmektedir. Muhafazalar şekil, renk ve işlevine göre kategorilendirilir. Örneğin açık griden gök mavisine ince ve geniş muhafazalar duvara veya raya monte edilebilir.

  Şekil 1: Elektronik cihazlar için yapılmış yeni muhafaza sistemleri birbiriyle entegre olarak çalışan yapıların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Bu sayede bağlantı noktalarında esneklik ve kolaylık sağlanarak daha hızlı bir çalışma ortamı sunulmaktadır.
 
Elektronik muhafazalar zor koşullarda da iyi performans sergiler. Endüstriyel elektronik muhafazaları genellikle raya monte olarak tasarlanır. Bu muhafazalar kumanda panolarında veya bağlantı kutularında kullanılır. Böylece işletme içerisinde daha sağlıklı bir kontrol mekanizması oluşturularak sistem kontrolünü kolaylaştırır. 


 

Elektronik muhafazalarda hızlı ve kolay montaj için entegre bus konnektörü kullanılabilir. Müşteriye özel baskı ve prosesle kısa sürede küçük partiler halinde yeni varyasyonlar oluşturulabilir. Tecrübeli muhafaza üreticisi Phoenix Contact için tamamen yeni tasarım kişiselleştirilmiş ürünlerle yeni cihazlar yaratmak sorun değildir.

 
► İlginizi Çekebilir: Endüstriyel İşletmelerde Proses Takibi

 

Yeni Nesil Kompakt Muhafaza Sistemi 

Teknolojik muhafaza sistemleri ile Phoenix Contact firması kolay ve hızlı bağlantılı sistemler ile esnek bir çalışma ortamı oluşturmak adına çözümler üretmiştir. Üretilen yeni elektronik muhafaza sistemleri ile cihazlar arası iletişimin daha kolay ve kesintisiz yapılması sağlanmıştır. Birbirleriyle entegre olarak çalışabilen bu sistemler ile pek çok çalışma senaryosu kullanıcı tarafından oluşturularak uygulanabilir hale getirilmiştir.

  Şekil 2: Modüler önden bağlantılı yeni kompakt muhafaza sistemi
 
Phoenix Contact'ın yeni ME-IO muhafaza sistemi elektronik muhafaza serisini önden bağlantılı modellerle genişletiyor. Sadece 18.8 mm genişliğinde modüler sistemde 36 giriş/çıkış bağlantısı yapılabilir. Kilitle-gevşet sistemi fişin muhafazaya sökülüp takılmasını kolaylaştırır.



 

Entegre push-in bağlantı teknolojisi iletkenlerin alet kullanmadan hızlı ve direkt bağlantısını sağlar. Fişler ve tüm sistem müşteri ihtiyaçlarına göre etiketlenip hazırlanabilir. Hızlı ve güvenli haberleşmeyi sağlamak için muhafaza sistemi bağlantı teknolojisini hem elektronik hem de muhafaza sisteminin gereklerine uyacak şekilde ayarlanmış olarak temin edilir.
 
Yeni ME-IO muhafaza sistemi Phoenix Contact'ın müşterilere bağlantı ve cihaz değişimini basitleştiren önden bağlantı teknolojili bir elektronik muhafaza sistemi sunan yeni çözümüdür.
 

Aşağıdaki videolardan ürün tanıtımlarını izleyebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz.




  Video 1: Housing System ME - PLC ürünü son derece özenle dizayn edilerek entegre modüllerden oluşturulmuştur. Bu özelliği ile ürün kullanıcılara kolay bağlantı ve kaliteli bir sistem çalışması sunmaktadır. 



  Video 2: Electronic Housing ME / ME - MAX olarak adlandırılan bu ürün ray üzerine oluşturularak hızlı bağlantı ve kolay montaj avantajı sağlamaktadır. Kompakt bir yapı oluşturularak hem kolay bağlantı hem de uyumlu çalışma ile sistem daha verimli kullanılmaktadır.



Kaynak:





Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar