elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ElektrikPort Sektör Günleri Karabük Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

ElektrikPort, Karabük Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile birlikte düzenlediği Sektör Günlerinde üniversite - sanayi iş birliğini güçlendirmeye devam ediyor. Karabük Üniversitesinde ilk defa gerçekleştirilen Sektör Günlerinde ElektrikPort'un yanı sıra sektörlerinin öncü firmalarından Pelsan Aydınlatma, OBO BETTERMANN ve Artesis katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte firma yetkilileri bulundukları sektörler hakkında bilgiler verirken, soru-cevap bölümünde öğrenciler merak ettikleri soruların cevabını buldular.



A- A+
23.10.2013 tarihli yazı 9437 kez okunmuştur.
Etkinliğe Pelsan Aydınlatma’dan Dış Aydınlatma ve Ekipman Ürün Grubu Sorumlusu Mehmet Demirel, OBO BETTERMANN’dan TBS Ürün Grubu Müdürü Serdar Aksoy, Artesis’den Satış Mühendisi Cumali Özel ve ElektrikPort Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Cem Ateş katıldı.
 
İlk olarak sahnede yer alan Pelsan Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Demirel ‘Bir Aydınlatma Armatürünün Üretim Hikâyesi’ konu başlığı altında; Led armatür tasarım süreci, optik, ışıl ve elektriksel tasarım örneklerinden, konvansiyonel aydınlatma türünden ve armatür veriminden bahsetti.



 
 
Daha sonra OBO BETTERMANN TBS Ürün Müdürü Serdar Aksoy ise; Aşırı gerilim, yıldırımdan korunma ve topraklama, OBO BETTERMANN’ın yıldırım konusunda ürettiği çözümler, yıldırım ve şebeke darbesi karşılaşma grafiği, yıldırım tesisatı olmayan bir binaya düşecek yıldırım sonucu oluşan sorunlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.



 
 
Konuşmasını yapmak Kestirimci bakımda Dünyayı saran Türk Teknolojisi Artesis Satış Mühendisi Cumali Özel kürsüdeki yerini aldı. Cumali Özel Artesis’in NASA’dan başlayan kuruluş hikayesini anlattı. Kestirimci bakımdan dünyayı saran Türk teknolojisinden bahsederek firması hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 



 
 
Son olarak ElektrikPort Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Cem Ateş, ‘Mühendisler İçin Dijital Pazarlama’ konu başlığı altında; Dijital pazarlama çözümleri, elektrik elektronik sektör reklam hacmi ve dijital PR çalışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi.


 
Etkinlik öncesi konuşmacılar Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Kadı tarafından ağırlandı. Üniversite - sanayi buluşmasının en iyi örneklerinden biri olan Karabük Üniversitesi, hakkında bilgiler verdikten sonra firmalar ile gerçekleştirilebilecek iş birliği yolu üzerine konuşuldu.

Etkinlik sonrası yetkililer ve konuşmacılar ile laboratuvar gezileri gerçekleştirildi. İlk olarak Türkiye ve dünyada demir çelik üretimi konusunda yeni teknolojilerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan Demir Çelik Enstitüsü gezildi. Enstitü Müdürü Doç.Dr.Cevdet GÖLOĞLU tarafından karşılanan konuşmacılar Enstitü hakkında bilgiler aldı ve burada bulunan laboratuarlar gezildi.
 
Daha sonra Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa YAŞAR tarafından ağırlanan konuşmacılar üniversite – sanayi işbirliğini geliştirme konusunda fikir alışverişinde bulundu. Etkinlik Teknoloji Fakültesi laboratuarlarının gezilmesiyle birlikte son buldu.   



 
Etkinlik sonunda öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek etkinlik tamamlanmış oldu.
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.