elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dokunmatik Yaşam ve Erişim Ürünleri

Yapılan teknolojik çalışmalar sayesinde yaşam konforu giderek artmaktadır. Geçmişte bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz dokunmatik ekran, uzaktan erişim gibi fonksiyonlar artık evlerimizde vazgeçilmez ihtiyaçlarımız haline geldi. Yazımızda akıllı ev sistemlerinde kullanılan dokunmatik panellerin önemini ve geleceğe yön veren tasarım ve fonksiyonlarıyla sektörün lider firmalarından Panasonic Life Solutions Türkiye’nin KNX dokunmatik panelini tanıyacağız.



A- A+
19.06.2020 tarihli yazı 9970 kez okunmuştur.
Hayatımızın her alanında bulunan dokunmatik ekran teknolojisinin pratik kullanıma ilk örneklerini cep telefonlarında görmüştük. Günümüzde kol saatlerine girebilecek kadar ilerleyen dokunmatik ekran teknolojisinin en büyük getirisi tuş kalabalığının yok edilmesi olmuştur.

Akıllı ev teknolojilerinin gelişmesiyle artan fonksiyonların kullanıcılara kaliteli bir yaşam sağlarken, üreticiler tarafından ise artan bu fonksiyonları sade bir şekilde anlatmak büyük bir sorun haline gelmiştir. Oluşan bu sorun dokunmatik ekran teknolojisi ile çözülmüş ve kullanım kolaylığı sağlanmıştır.



Günümüzde akıllı ev sistemlerinin vazgeçilmez ürünlerinden biri olan dokunmatik ekranlar nerdeyse her akıllı evde bulunmaktadır. Türkiye’de bu gelişimin öncülerinden olan Panasonic Life Solutions Türkiye’nin Thea IQ dokunmatik paneli hem tasarım hem fonksiyonellik hem de sadelik açısından piyasada zirvede bulunmaktadır ve uzun yıllar boyunca da zirvedeki yerini koruyacak gibi görünmektedir.

 

 

Kişiselleştirilebilir Senaryolar


Thea IQ Dokunmatik Panel ile mekanların ışıkları, iklimlendirmesi, perde ve panjurların hareketleri bir merkezden kontrol edilebilirken, isteğe göre senaryolar da oluşturulabiliyor. Programlanacak senaryoya göre, tek dokunuşla tanımlanan tüm kontroller sağlanıyor. Panel üzerinde isteğe bağlı olarak kişiselleştirilebilen senaryoların yanı sıra zamana bağlı ya da periyodik ve tek seferlik senaryolar da gerçekleştirilebiliyor. Bu durumda senaryonuza göre istediğiniz zamanda ışıklar, panjurlar ve mekanın ısısı önceden belirlediğiniz konuma geliyor.

 



Uzak Erişim

Mekan içindeki tüm kontroller uzaktan erişilerek de kontrol edilebilmektedir. Bu fonksiyonları kullanmak isteyen kullanıcılar Andorid veya IOS işletim sistemine sahip bir telefon veya tablet kullanarak ihtiyaç duyulan fonksiyonları kullanabilir.




Görüntülü Görüşme Özelliği ve Concierge Hizmetleri Desteği…


Tüm bu özelliklerinin yanı sıra Thea IQ Dokunmatik Yönetim Paneli, IP tabanlı interkom özelliğine sahip, ister sesli ister görüntülü görüşme ve IP telefonlar ile görüşme özellikleriyle de dikkat çekiyor. Ürün; cevapsız, arayan ve aranan çağrıları kaydedebiliyor ve resimli olarak gösterebiliyor. Ayrıca kapı zilini cep telefonuna yönlendirebiliyor ve cep telefonu ile bina giriş kapısı arasında iletişim kurabiliyor. Taksi, kuru temizleme, temizlik hizmeti, mekanik/elektrik hizmetleri ya da alışveriş ve olabilecek diğer potansiyel hizmetler için alt yapı ve kişiselleştirilebilir arayüz desteği de verebiliyor. Thea IQ Dokunmatik Yönetim Paneli, arabanızla yolculuğa çıkmadan önce trafik bilgilerini ve yoğunluk haritasını kullanarak güzergâh planlaması yapmanıza yardımcı oluyor. Öte yandan site yönetimi ya da ilgili merkezden yazılı mesaj alabilme ve aynı şekilde gönderebilme, fatura ve aidat paylaşımına olanak sağlaması gibi özellikleriyle de fark yaratıyor.


Kaynak:

Yasin SÖZEN Yasin SÖZEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar