elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Büyük Ekranlı Telefonları Kullanmak Sorun Olmaktan Çıkıyor

Japonya, günümüzde teknolojiye büyük katkı sağlayan bir ülke olarak biliniyor. Teknolojik çok değişik ve sıra dışı buluşlara imza atan Japonlar, bu sefer büyük ekranlı telefon sorununa çare bulmuşa benziyorlar. 6 inç boyutlarına varabilen akıllı telefonlar, tüketim çılgınlığında yeni trend olma yolunda. Ancak bu telefonları tek elle kullanmak imkansızdı. Bu yeni buluş sayesinde imkansız olmaktan çıkıyor. Haberin detayını yazımızda bulabilirsiniz...



A- A+
01.06.2014 tarihli yazı 15466 kez okunmuştur.
Günümüzde bir tüketim çılgınlığı başlamış durumda. Hep daha yenisini ve hep daha iyisini almak bir trend oldu. Akıllı telefonlar için ise bu durum, bir tarafta Samsung severler bir tarafta Apple sevenler olarak kutuplaşma yoluna gitti. Markaların yürüttüğü strateji ise, özellikle Samsung tarafından başlatılan büyük ekran savaşına, iPhone ekranlarını büyüterek yanıt vermekte. Ne yazık ki tüketici çılgınlığı, kullanışlılığı ortadan kaldırdı. Bunun farkında olan Japonlar, tüketim çılgınlığının önüne geçmek yerine ona destek veren bir hamle yaptılar. Uzayabilen başparmak... Evet duyunca çok garip gelmekte, ancak bu gerçek. Başparmağa takılan bir aparat yardımıyla, 1.5 cm ekstra bir kullanım alanına sahip oluyorsunuz.

 

 
Satışa çıkması ise, İphone yeni modelinin 5.5 inçlik bir ekrana sahip olacağı bilgileri yayılırken ortaya çıktı. Samsung hali hazırda 6.3 inçlik mega telefonu varken, Sony ve Lg gibi markaların dev ekranlı telefonları mevcut iken, özellikle Japonya'da çok satılması beklenmekte. Ülke genelinde başparmak boyları, dünya ortalamasına göre daha kısa olduğu için, şirket çok büyüt rağbet göreceğini düşünüyor.

 


► İlginizi Çekebilir: Apple'ın 2014 Planları

 
Piyasa fiyatı yaklaşık 15 dolar olan ürün, test aşamasındayken çok ilginç bir olaya imza atmış. Geliştirenler kullanışlı olup olmayacağı hakkında kafa yorarken, asıl önemli sorunun ürünün rengi olduğu fark edilmiş. Test işlemi sırasında üretilen numune, zombi parmağı gibi ürkütücü görünümde olmuş ve sonra  ten rengine yakın daha biçimli bir ürün ortaya koymuşlar. 
 


Akıllı Telefonlar için Başparmak 


 
Bu buluş insanların akıllı telefon kullanma derdine bir nezbe faydası dokunabilecek olsa da, aslında telefonlarda önemli olan, işlevsellik ve pratikliktir. Telefonların büyümesi tüketim çılgınlığının önüne geçilememesinden kaynaklanmakta. Zaman bize çok daha acayip buluşlar gösterecek, belki bu icat akıllı telefonlarla alakalı bir milattır...

 
Kaynak:

► wonderfulengineering
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.