elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bosch, GS Yuasa ve Mitsubishi Corporation Ortaklığı, Elektrikli Araç Pillerinin Kapasitesini İki Katına Çıkartıyor!

Robert Bosch GmbH, Kyoto merkezli GS Yuasa International Ltd. ve Tokyo merkezli Mitsubishi Corporation, ortak girişimle yeni bir şirket kurdu. Merkezi Almanya’nın Stuttgart şehrinde bulunan Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG adlı şirket, yeni nesil lityum-iyon pil teknolojisi geliştirecek.



A- A+
04.03.2014 tarihli yazı 13089 kez okunmuştur.
Bosch, GS Yuasa International ve Mitsubishi Corporation ortaklığında kurulan Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG, elektrikli araçların yaygın kullanımı için ihtiyaç duyulan yeni nesil pil teknolojisinin gelişimini sağlayacak. Lityum-iyon pillerin etkinliğini artırarak elektrikli araç pillerinin kapasitesini iki katına çıkarmak amacıyla kurulan şirket, pil teknolojisinin gelişiminde büyük bir adım atacak. Daha verimli pillerin geliştirilmesiyle önümüzdeki on yıl içinde elektrikli araçların kapsama alanı genişleyerek başarılı bir kitle ürünü haline gelecek. Tüketiciler için de; şarj edilebilir pillerin boyutlarının küçülmesi sayesinde araçların fiyatı daha uygun olacak.
 
 



Ortak girişimde her şirketin kendi yetkinlikleri doğrultusunda özel çalışmaları olacak. Bosch, gerçekleştirecekleri ortak faaliyetleri eksiksiz elektromobilite bileşenleri portföyü ile destekleyecek. Bosch, pil yönetim sistemleri alanındaki yetkinliğiyle, sistemlerin izlenmesi ve kontrolünün yanında, bunların taşıtlara entegre edilmesinde de uzmanlaşacak.
 
 
Otomotiv ve otomotiv dışı lityum-iyon pil hücreleri alanında köklü bir üretici olan GS Yuasa, güçlü bir mühendislik ekibine ve yüksek otomasyon düzeyinin yanı sıra modern üretim hatlarına sahip bulunuyor. GS Yuasa ortak girişimde, yüksek yoğunluğu sayesinde menzili uzatan lityum-iyon pil hücrelerinin imalatında uzun yıllar boyunca elde ettiği deneyiminin yanı sıra, malzeme sistemleri ve elektrokimyadaki uzmanlığı ile yer alacak.
 


Entegre bir küresel ticari şirket olarak, küresel satış ağı ve deneyimiyle girişime katılan Mitsubishi Corporation ise, çalışmaları daha da ilerilere taşımak amacıyla, ham maddeleri, yarı mamül ürünler ile pazarlamayı içine alan katma değerli küresel zincirler oluşturulmasındaki gücünü de kullanacak.
 

Detaylı Bilgi İçin:


Nuray Sağlam, Bosch Türkiye / Kurumsal İletişim
(212) 335 07 47 | nuray.saglam@tr.bosch.com 
 

Bosch Grubu Hakkında


Bosch Grubu, otomotiv teknolojisi, enerji ve inşaat  teknolojisi, endüstriyel teknoloji ve tüketim malları alanlarında faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet  tedarikçisidir. 2013 yılında yaklaşık olarak 281 bini aşkın çalışanı ile 46,4 milyar avro tutarında satış gerçekleştirmiştir. (Konsolidasyon yönetimiyle ilgili hukuki kurallarda yapılan değişiklik sebebiyle, 2013 finansal verileri ancak 2012 yılının belirli bir kısmı ile karşılaştırılabilir) Bosch Grubu; Otomotiv Teknolojileri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri olmak üzere 4 ana sektörde faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 50’nin üzerinde ülkedeki 360’dan fazla bağlı bölgesel şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları da dâhil edildiğinde, Bosch yaklaşık 150 ülkede temsil edilmektedir. Bu dünya çapındaki gelişme, üretim ve satış ağı daha fazla büyümenin temelidir. Bosch, 2013 yılında dünya çapında 5 bin patent başvurusunda bulunmuştur. Bosch Grubu etkileyici ürün ve hizmetler tasarlayarak, hem inovatif hem de faydalı çözümler sunarak yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Böylelikle, şirket dünyanın her yerinde “yaşam için teknoloji”  sunabilmektedir.
 

Şirket, Robert Bosch (1861-1942) tarafından “Hassas Makineler ve Elektrik Mühendisliği Atölyesi” olarak 1886 yılında Stuttgart’ta kurulmuştur. Robert Bosch GmbH’in özel mülkiyet yapısı, Bosch Grubu’nun girişimcilik özgürlüğünü güvence altına alırken, şirketin uzun dönemli planlar yapmasına ve geleceğinin korunmasına yönelik önemli yatırımlara girişmesini de mümkün kılmaktadır. Robert Bosch GmbH’in hisseli sermayesinin yüzde 92’si Robert Bosch Stiftung GmbH adlı vakfa aittir. Oy haklarının çoğunluğu ise, Robert Bosch Industrietreuhand KG adlı endüstriyel oluşumun elindedir. Girişimcilik mülkiyet faaliyetleri ise vakıf tarafından yürütülmektedir. Kalan hisselere ise Bosch Ailesi ve Robert Bosch GmbH sahiptir. Daha fazla bilgiye internet üzerinden www.bosch.com.tr adresinden erişilebilir.
Edip Sercan Balkay Edip Sercan Balkay Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



GÜNÜN FİRMASI