elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple'ın Yeni Patentiyle iPhone Artık Kedi Gibi

Apple bugünlerde yeni bir patent daha aldı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta görülen dayanıklılık sorunlarını gelecek iPhone modellerinde aşmak adına böyle bir adım atılmış. Bu haberimizde Apple'ın serbest düşmelere karşı telefonun zarar görmesini engelleyecek yeni patentini inceleyeceğiz.



A- A+
16.12.2014 tarihli yazı 11682 kez okunmuştur.
Yeni çıkacak iPhonelar artık kedi gibi dört ayak üstüne düşecek. Çok severek aldığınız iPhone’un bir dalgınlık sonucu düştüğünü görüyorsunuz ve "Eyvah ekranı şimdi paramparça olmuştur!" diye düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz. İşte tam da bu noktada Apple, kullanıcılarının daha fazla üzülmemesi için yeni fikirler geliştirmiştir.

Sistem, serbest düşme sırasında iPhone’nu yeniden yönlendirilmesi olarak açıklanıyor. Telefonda bulunacak olan serbest düşme sensörleri telefonun ekran, kamera gibi narin parçalarını koruyacak.

 

 


Patenti alınan sistem, düşme sırasında telefondaki sensörler sayesinde zarar görecek noktayı tahmin edebilecek, duruma göre cihazın ağırlık merkezini değiştirerek ve zarar görmesini engellemiş veya en aza indirmiş olacaktır.

Bu patent çok daha gerçekçi hedefleri olduğunu kullanıcılara göstermek istiyor. Bu yüzden düşme açısını denetlemek için mevcut olan teknolojiyi kullanacak. Örneğin, iPhone’nun iç titreşim motoru. Muhtemelen hala süper değil ama açıklanan teknolojiyi içeren titreşim motorlarını bu yeni cihazların içinde yani iPhone 6 ile başlayarak göreceğiz. Yazılanlara göre motor cihazın ağırlık merkezini değiştirerek dönmesini sağlayacak bu sayede karşılaşılacak zarar önlenmiş olacak. İvmeölçer ve jiroskop gibi özel sensörler kullanılarak çalıştırılacak. Bu sensörler telefonun yönünü takip edecekler.

Patentte de belirtildiği üzere sistem sadece serbest düşme halinde çalışıyor. Yani deneme amaçlı fırlatıp denemenizin tavsiye edilmediğinin altını çizmek isterim.

 

 


Sonuç olarak telefonların düşme kaynaklı zarar görmelerinden dolayı akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabetin yeni yolu olabilir ve rekabet varsa her şey mümkün olabilir.
 
Patenti ayrıntılı incelemek için tıklayınız.




Kaynak:

Techcrunch

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.