elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Android ve iOS İşletim Sistemleri Fiyat Farkı Ne Kadar?

Kuşkusuz dünyanın en büyük iki iletişim sistemi android ve iOS'dur. Her iki mobil işletim sisteminin birbirine karşı üstünlükleri olduğu gibi eksiklikleri de vardır. Peki bu avantaj ve dezavantajların doğurduğu fiyat farklılığı ne kadar gelin buna yazımızda birlikte göz atalım.



A- A+
20.02.2014 tarihli yazı 15544 kez okunmuştur.

Günümüzde iOS işletim sistemini kullanan Apple cihazların, android cihazlardan oldukça pahalı olduğunu biliyoruz. Bu tarz analizleri yapan bir şirket olan Statista'nın yaptığı araştırma ile bu fark çok iyi bir şekilde ortaya konulmuştur. 

 

► İlginizi Çekebilir: Dünyanın İlk Kavisli Telefonu LG G Flex, Türkiye’de Satışa Sunuldu
 

 



 

Statista tarafından aktif yıllar (2010 ile 2013) arasında yapılan araştırmaya göre, Android ve iOS fiyatlarını işletim sistemini kullanan telefonların ortalama maliyetleri çıkarılmıştır. Şirket tarafından çizilen grafiğe bakılınca, 2013 yılında ortalama bir iPhone fiyatı 650 dolar iken, Android'li mobil cihazların ise yaklaşık 276 dolara düştüğü gözlemlenmiştir.

 

► İlginizi Çekebilir: Samsung Apple'a 290 Milyon Dolar Daha Ödeyecek


 

 

 

Özellikle son üç yılda android işletim sistemini kullanan cihazların fiyatının oldukça düşük olduğu gözleniyor. Örneğin 2010 yılında 261 dolar olan fark, 2011 yılında 330 dolara, 2012 yılında 366 dolara ve 2013 yılında ise 374 dolara yükselmiştir. Bizim tahminimizce bu düşüşün esas nedeninin ise, Android işletim sistemi kullanan cihaz üreticilerinin gün geçtikçe çoğalması ve rekabet adına fiyatlandırmaların aşağı çekilmesidir.
 



 

KAYNAK:

► Statista


 

 
 
Alper   Görkey Alper Görkey Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.